1. Anasayfa
  2. Teknoloji-haberleri

Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

Hosting; yılın 365 günü aktif olarak hizmet vermektedir. Böylece web siteniz, internette 7/24 yayın yapabilmekte ve isteyenler tarafından her an ulaşılabilir olmaktadır.

Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?
Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?
0

Hosting özetle; bilgisayarının bir donanımsal kısmı var, bir de bu donanımsal kısmın çalışmasını görmenizi sağlayan monitörünüz bulunuyor. İşte bu kısımda web sitelerine girdiğiniz kısım monitör, web sitenizin dosyalarının barındığı kısma da hosting denmektedir.

Temelde aslında hosting; web sitenizin verilerinin barındığı bilgisayarlardır, bu bilgisayarlara da kullanım amaçları barındırma olduğu için sunucu denmektedir. Bu sunucular, güçlü donanımlar ile donatılmış bilgisayarlardır aslında. Bu güçlü bilgisayarlar ile web sitenize aynı anda binlerce kişi erişebilir ve web sitenizden faydalanabilirler.

Aslında evinizdeki bilgisayarınızdan da bir web sitesinin yayınını gerçekleştirebilirsiniz ancak eviniz, bir veri merkezinin altyapısıyla aynı şekilde donatılmadığı ve bilgisayarınız da sunucular kadar güçlü olmadığı için bu sürdürülebilir olmayacaktır. İnternet kesintileri, internetin hızının yetersiz olması, bilgisayarın özelliklerinin bir sınırdan sonra yetmemesi gibi gibi durumlar…

Hosting ve Datacenter

hosting nedir, ne i̇şe yarar?
hosting nedir, ne i̇şe yarar?

Hosting; yılın 365 günü aktif olarak hizmet vermektedir. Böylece web siteniz, internette 7/24 yayın yapabilmekte ve isteyenler tarafından her an ulaşılabilir olmaktadır. Burada da hosting hizmeti sunan firmaların, yüksek uptime’a sahip olanlarını yani Hostinget gibi güçlü donanımlara sahip ve yüksek uptime oranlarıyla yayın yapan sunucuları olan firmaları tercih etmelisiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hosting sunucularının barındırılabilmesi için gelişmiş altyapılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sunucuları siz ya da biz, evimizde ya da ofisimizde barındıramayız. Çünkü bu cihazlar, güçlü bilgisayarlar (yani güçlü sunucular diyelim biz ona) oldukları için oldukça elektrik tüketiyorlar ve çok yüksek internet hızlarına ihtiyaç duyuyorlar.

İnsanlar da bakmış, biz bunları nerede barındıralım, birçok hosting firması var, böyle bir şeye ihtiyaç var demişler ve Datacenter yani veri merkezi diye bir şey kurmaya karar vermişler. Böylece Hosting firmaları da sunucularını bu şekilde güçlü internet altyapılarına ve elektrik altyapısına sahip veri merkezlerine yerleştirerek, müşterilerine hizmet vermektedirler.

Hosting Çeşitleri

Tabi ki her web sitesinin yazılım dili ve altyapısı farklı olduğu gibi Hosting tarafında da ihtiyaçları değişebilmektedir. Bu ihtiyaç sadece yazılım ile de alakalı değildir. Eğer bir web sitesi çok fazla trafik alıyorsa yani çok kişi tarafından ziyaret ediliyorsa, her hosting o siteyi kaldıramayabilir. Bundan dolayı da özel olarak çözümler Hosting firmaları tarafından web sitesi sahiplerine sunulur. Bu tarz durumlar da, çeşitli hosting ihtiyaçlarını ortaya çıkarıyor ve Hosting firmaları da bu ihtiyaçlara çözüm üretiyor

  • Linux Hosting
  • Windows Hosting
  • Dedicated Server
  • VDS
  • Kurumsal Hosting
  • Bulut Sunucu

gibi çeşitli ihtiyaçlara özel olarak hosting çeşitleri bulunmaktadır. Burada detaylı bir şekilde her birinin özelliklerini anlatamayız ancak ihtiyaçlarınızı Hostinget’e bildirerek, sizler için en uygun olan hosting ya da sunucu türünü belirlemeniz için yardımcı olmalarını talep edebilirsiniz.

Hosting Kontrol Paneli

Son yıllarda kontrol panellerine gelen ekstra zamlardan ötürü çeşitli Hosting firmaları daha uyguna mal etmek için önceden her Hosting firmasının kullanmış olduğu stabil, gayet başarılı, kullanımı oldukça kolay olan panellerden vazgeçerek, bilinmeyen ve aynı şekilde kullanımı kolay olmayan paneller tercih edebilmektedirler.

Kısacası demek istediğim şey panelin Türkçe olması ve kolay kullanılır olması Hosting alacak kullanıcı için çok önemlidir. Çünkü herkesin detaylı teknik bilgiye sahip olacak diye bir kaide olmadığı için bu tarz şeyleri göz ardı etmemek gerekir.

Hostinget.com çok yakında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir