1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Yeni Elektrikli Otomobil Air Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Satış Fiyatı

Yeni Elektrikli Otomobil Air Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Satış Fiyatı
3

Son dönemin en dikkat çeken otomobil firmalarından biri olan Lucid Motors, düzenlediği özel bir lansman da yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Air ismi verilen araç, modern tasarımının yanı sıra elektrikli yapısıyla da dikkat çekiyor. Teknolojik olarak son derece gelişmiş özelliklere sahip olan araç, 4 farklı modeli ile birlikte piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Dilerseniz, Lucid Motors şirketi tarafından tanıtımı yapılan yeni elektrikli otomobili gelin daha yakından birlikte inceleyelim.

Air Özellikleri

YouTube video
Lucid Motors şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve oldukça özel bir tasarıma sahip olan yeni elektrikli otomobil Air özellikleri ile dikkat çekiyor. Donanımsal olarak oldukça kaliteli olan yeni araç, 1080 beygir gücüyle göz dolduruyor. Oldukça güçlü olan araç, 400 metrelik mesafeyi sadece 10 saniye içerisinde alıyor.

Son teknoloji hızlı şarj desteğine sahip olan otomobil, ortalama 20 dakikalık bir şarj ile 500 kilometre kadar yol alabiliyor. Aracın menzili ise 832 kilometre olarak duyuruldu. 0,21 sürtünme kat sayısıyla birlikte piyasaya çıkacak olan aracın ayrıca 4 farklı modeli de bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yeni otomobilin iç tasarımı son derece geniş ve sade. Akıllı sürüş dinamikleriyle donatılan araç, istenilmesi durumunda kendi kendine park edebiliyor ve otomatik pilot özelliğine geçebiliyor. Teknolojik alt yapının oldukça sağlam olduğu araç ta bir modern tasarıma sahip üst düzey konsol bulunuyor.

Yeni Elektrikli Otomobilin Fiyatı ve Çıkış Tarihi

air fiyatı ve çıkış tarihi

Lucid Motors şirketi tarafından özel olarak tasarlanan yeni otomobil Air fiyatı ile dikkat çekiyor. 80.000 Dolar başlangıç etiketine sahip olan otomobil, 2022 yılı içerisinde ilk olarak Avrupa pazarında satışa sunulacak.

Temel versiyonun yanı sıra Air Touring isimli modeli satın almak isteyen kullanıcılar 95.000 Dolar, Air Grand Touring isimli bir üst modeli satın almak isteyen kullanıcılar 139.000 Dolar ve en üst model olarak lanse edilen Air Dream Editon isimli modeli satın almak isteyen kullanıcılar ise 169.000 Dolar ödeme yapması gerekecek.

Donanımsal ve tasarımsal olarak oldukça dikkat çeken aracın ülkemize gelip gelmeyeceği ise şu anlık belli değil. Farklı renk seçeneklerine de sahip olacak olan yeni elektrikli otomobilin ne kadar satacağı ise merak konusu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Bizim elektrikli araç ne zaman çıkacak herkes çıkardı bı biz cikaramadik anlayamıyorum neden bu kadar sürdüğünü of

  2. 14 Eylül 2020

    İnsan böyle arabaları görünce de imrenmeden edemiyor. 1000 dolar bile zor birikirken, 80 bin doları yaşlanıncaya kadar ancak biriktiririm. Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler :)

  3. Arabanın özelliklerini okurken dilim uçukladı diyebilirim. Gerçekten süper bir araba üretilmiş. Fiyatı bizlere göre çok pahalı fakat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir