1. Anasayfa
  2. Genel

Android Telefon Bulma Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar

Android Telefon Bulma Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar
0

Android telefon bulma konusunda pek çoğumuzun kafası biraz karışık durumdadır. Piyasada Android işletim sistemine sahip pek çok telefon modeli bulunmasının yanı sıra, Android telefonlar hakkında bir o kadar çok dedikodu dolaşmaktadır. Kulağa gelen bazı dedikodular doğru olmakla birlikte bazıları da gerçeği yansıtmamaktadır.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları kullananlardan bazıları telefondan memnun kalırken, bazıları da işletim sisteminin hatalı olduğunu ileri sürmektedir. Android işletim sistemine sahip olan telefonlar hakkında bazı söylenenlerin doğru olduğunu düşünmemize rağmen, bu dedikoduların doğru olmadığı, ancak işletim sistemini kullanmakla anlaşılmaktadır.

Doğru Marka Android Telefon Bulma Konusunda Fiyat Faktörü

Doğru ve işlevsel bir Android telefon bulma işleminin kolay olmadığını söylemek gerekmektedir. Piyasada çok sayıda telefonun Android işletim sistemini kullandığı görülmektedir. Android işletim sistemine sahip telefonların tercih edilme nedeninin en başında da bu sisteme sahip telefonların daha düşük fiyatlardan satılıyor olması gösterilmektedir. Bu işletim sistemine sahip olan telefonlar hakkında bazı hususların açıklığa kavuşturulması doğru olacaktır.

Doğru Android Telefon Bulma Sürecinde Karşılaşılan Dedikodular

Android telefonlar hakkında piyasada dolaşan ve gerçeği yansıtmayan bilgiler, Android işletim sistemine olan algıyı yakından etkilemektedir. Android işletim sistemine sahip olan telefonlar hakkında ortaya çıkan bu dedikodular çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır.

Hızlı bir şekilde yayılan dedikoduların önünü kesmek adına, sistem hakkında doğru olduğu sanılan bazı yanlışların açıklanması faydalı olacaktır. Android işletim sistemine yönelik, doğru olduğu sanılan ancak yanlış olan bilgiler genel olarak şunlardır:

 1.Hızlı Çalışan Android Telefon Bulma Problemi: Sistemin Hemen Yavaşladığı İddiası

Android telefon bulma araştırmalarınız sırasında, bu telefonların kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra yavaşladıklarını duymuşsunuzdur. Aslında bu iddia doğruyu yansıtmamaktadır. Cep telefonların kullanım süresi uzadıkça telefon performansı için bazı hususlara dikkat edilmelidir. Bu hususlara dikkat edilmediğinde de telefonun yavaşlaması muhtemel olmaktadır.

Telefon içerisinde yer alan dosyaların belirli aralıklarla yedeklenmesi ve telefon hafızasının boşaltılması gerekmektedir. Ayrıca Android güncellemeleri de düzenli aralıklarla yapılması önemlidir.  Android işletim sisteminin yavaşlama olayı, sistemin ilk çıktığı dönemlerde karşılaşılan bir durum olmakla birlikte şu an için geçerli değildir.

Orta kalitede bir akıllı telefonda çalıştırılan Android işletim sistemi, kasma ya da donma gibi sorunlara neden olmayacaktır. Telefonun çalışması için yeterli boş alanın, telefonlarda bulunmasına her zaman dikkat etmek gerekmektedir.

2.Arka Planda Çalışan Uygulamaların Pili Tükettiği İddiası

Android telefon bulma çalışmalarınız sırasında bu Android sistemi kullanılırken arka planda çalışan uygulamaların pili tükettiğini duymuşsunuzdur. Bu iddia da gerçeği yansıtmamaktadır. Android işletim sistemi yazılımı, telefonun kullanımı sırasında arka plandaki uygulamaların pil tüketimini engellemektedir.

Bu nedenle, arka planda çalışan uygulamaların pili azaltma durumu söz konusu olmamaktadır. Telefonun arka planında yer alan uygulamalar, yazılım tarafından devre dışı bırakılmaktadır ya da kısıtlı olarak kullanılmaktadır. Bu durum, telefonun performansı açısından da geçerlidir. Arka planda çalışan uygulamalar telefon performansını azaltmamaktadır.

3.Telefonun Fazla RAM’a Sahip Olması Performansını Artırır İddiası

Android telefon bulma çalışmaları sırasında duymuş olabileceğiniz başka bir efsane de telefonun sahip olduğu RAM ile ilgilidir. Genellikle telefonun sahip olduğu RAM artarsa, telefonun performansının da artacağı söylenmektedir. Bu dedikodu da gerçeği yansıtmamaktadır. Android işletim sistemine sahip olan cep telefonlarından 8 GB RAM’a sahip olanların, 6 GB RAM’a sahip olanlara kıyasla çok da belirgin bir performans farkı yaşatmamaktadır.

8 GB RAM’a sahip olan bir Android telefonun kullanımı sırasında, 6 GB’a yakın bir RAM kullanımı söz konusu olmaktadır. Bu nedenle bu tarz hurafelere kulak asmaya gerek yoktur. 4 GB RAM’a sahip olan bir Android cep telefonu, sıradan bir kullanıcının performans beklentilerini fazlasıyla karşılamaya yetmektedir.

Aynı dedikodunun, telefonun işletim hızına yönelik olarak da yapıldığı görülmektedir. Eskiden 8 çekirdekli işlemcilerin çok hızlı oldukları söylenmekteydi. Ancak, o zamanlarda bile durum böyle gerçekleşmemiştir. Eski dönemde bile nice 4 çekirdekli cihazların 8 çekirdekli olanlara nazaran daha hızlı çalıştığı gözlemlenmiştir.

4.Android Sistemli Telefon Orijinal Şarj Aleti İle Şarj Edilmezse Bozulur İddiası

Android telefon bulma araştırmalarınızda bu hurafeyi de duymuş olabilirsiniz. Hurafeye göre, eğer Android işletim sistemine sahip olduğunuz cep telefonunuzu, telefonun orijinal şarj aleti ile şarj etmezseniz, pilin boşalacağı ve telefonun kısa sürede bozulacağı söylenmektedir. Aslında böyle bir durum söz konusu değildir. Telefonun girişine uygun olarak tüm cep telefonu şarj aletleri ile telefonun şart edilmesi mümkündür.

Bu işlem nedeni ile de herhangi bir zarar görülmesi mümkün olmamaktadır. Samsung cep telefonuna sahipseniz, telefonunuzu Samsung şarj aleti ile şarj etmek zorunda değilsiniz. Android sistemine sahip diğer marka telefonların şarj aletleri ile de telefonunuzu şarj etmenizde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Şarj için şarj girişinin uygun olup olmadığı önem arz etmektedir. Farklı model telefonların şarj süreleri değişmektedir. Ancak telefon bataryasına herhangi bir zarar gelmemektedir.

5.Telefon Parlaklığının Otomatik Olarak Kullanılması Şarjın Az Tüketilmesini Sağlar İddiası

Android telefon bulma sırasında bu telefonları kullanırken ekran parlaklığının otomatik olarak kullanılması önerilmektedir. Hurafe; eğer parlaklık, otomatik ayarda kullanılırsa bu durum şarjın daha uzun süre dayanmasına yol açacaktır şeklinde devam etmektedir. Ancak bu durum da gerçeği yansıtmamaktadır. Ekran parlaklığı otomatik ayarda kullanıldığında, ortamdaki ışığın algılanması için, telefonun sensörleri devreye girmektedir. Sensörler devreye girdiğinde telefonun kullandığı enerji miktarı artmaktadır.

Bu da telefon şarjının kısa sürede bitmesine yol açmaktadır. Bu nedenle Android işletim sistemine sahip olan telefonların ekran parlaklığını manuel ayarlamanız daha kullanışlı olmaktadır. Android telefon bulma çalışmalarınızda bu hususları düşünerek hareket etmeniz yararlı olacaktır. Android sistemleri, sürekli olarak güncellemeler yaşadığı için, eskiden karşılaşılan çoğu durumlarla karşılaşmak artık mümkün olmamaktadır. Bu nedenle Android işletim sistemi de İos işletim sistemi kadar iyi bir performansta çalışmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir