1. Anasayfa
  2. Teknoloji-haberleri

 Google Chrome Yeni Kimlik Doğrulama Özelliğine Kavuşuyor!

 Google Chrome Yeni Kimlik Doğrulama Özelliğine Kavuşuyor!
0

Son zamanlarda artan güvenlik önlemleri nedeni ile sistemlere giriş yaparken birden fazla SMS kodu giriyorduk. Söz konusu SMS ile giriş özelliği iki adımlı kimlik doğrulama olarak geçiyor. Chrome getirdiği güncelleme sayesinde iki adımlı kimlik doğrulamayı daha kolay kullanmamıza olanak sağlayacak. Google Chrome İki Adımlı Doğrulama ne işe yarar? Söz konusu özellik sistemlere giriş yapacağınız zaman hayatınızı kolaylaştıracak nitelikte. Özellik sayesinde sistemlere giriş yaparken oldukça fazla zaman kazanacaksınız. Telefonunuz ile entegre olarak çalışacak olan özellik iki adımlı kimlik doğrulamayı telefonunuza bakmadan yapmanıza olanak tanıyacak. Söz konusu özellik stoklarla sınırlı olan alışveriş işlemlerinde işleri bir hayli hızlandıracak gibi.

Google Gelen SMS’i Otomatik Okuyarak Giriş Yapacak

google gelen sms’i otomatik okuyarak giriş yapacak

Son zamanlarda güncellemeler ile kendini diğer uygulamalardan ayıran ve pek çok hayat kolaylaştıran özelliğe kavuşan Chrome, Yeni özelliği ile yine karşımıza çıkıyor. Söz konusu eklenecek olan özellik sayesinde giriş işlemleri daha seri olacak.

Chrome gelen SMS mesajlarını otomatik okuyabilecek! Söz konusu özellik iddiası oldukça büyük, öyle ki telefonunuza gelecek olan SMS leri okuyacak olan yeni özelik. Siz henüz işlem yapmadan önce giriş işlemini yapacak. Bu sayede zaman kaybı yaşamadan iki adımlı kimlik doğrulamayı geçebileceksiniz

Söz konusu özellik, Stoklarla sınırlı indirimleri takip edenler için devrim niteliğinde olacak. Öyle ki bazı bankalar 3D Security özelliğini kapatma imkânı sunmuyor. Bu gibi durumlarda otomatik form doldurma özelliği ile çalışacak olan özellik, kısa sürede kimlik doğrulamayı geçmenizi sağlayacak.

Google Chrome İki Adımlı Doğrulama Ne Kadar Güvenli?

chrome i̇ki adımlı doğrulama ne kadar güvenli?

Her ne kadar gelecek olan özellik hayat kurtaracak olsa da ne kadar güvenli olabilir? Söz konusu her işlemlerimizi internetten yapıyoruz. Her ne kadar iki adımlı kimlik doğrulama işlemlerinden geçirerek kendi hesaplarımızı güvene alsak da yeni gelecek olan özellik bu durumu bir tehditte dönüştürebilir.

Söz konusu özelliği kullanırken bulaşacak olan bir Chrome Virüsü tüm bilgilerimizin kötü niyetli insanların eline geçmesine neden olabilir. Bu özelliği kullanmadan önce bilmediğiniz ya da gereksiz olan eklentileri kaldırmanızda fayda var.

Geçtiğimi aylarda eklentilerin veri sızdırması ile gündeme gelen Chrome attığı bu adım ile her ne kadar işleri kolaylaştırsa da tekrar kullanıcı güvenini kazanabilecek mi muammalar arasında. Söz konusu özelliğin kullanılabilmesi için aynı Chrome uygulamasının mobil cihazda da kullanılması gerekiyor. Uygulamaya SMS okuma izni verildikten sonra kullanım sağlanabilecek.

Google Chrome İki Adımlı Doğrulama İşlemi Hangi Sistemlerde Çalışacak?

i̇ki adımlı doğrulama i̇şlemi hangi sistemlerde çalışacak?

Söz konusu güncelleme neredeyse her cihaz ile çalışabilecek şekilde tasarlanmış. Okuma işlemini Linux, Windows ve Mac üzerinden yapabileceksiniz. Ancak Gelen SMS leri bilgisayara yönlendiren sistemin şu an için Android olması gerekiyor. Öyle ki IOS kendi yazılımları dahil SMS okuma iznini vermiyor.

Söz konusu izin olası bir hacker saldırısı durumunda tüm mesajlarınızın dışarı sızdırılması demek. Android tarafında herhangi bir sorun olarak gözükmeyen bu özellik Chrome’a vereceğiniz tek bir izin ile kullanılabilir olacak. SMS içeriğini okuma özelliği olarak geçen izin, verildiği zaman istisnasız gelen tüm SMS ler okunacak ve içerisinde doğrulama kodu içerenler bir kenara alınacak. Söz konusu filtreleme işlemi yapay zekâ üzerinden yapılacak ancak okunan mesajlar bir bulutta depolanacak mı henüz bir açıklama bulunmuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir