1. Anasayfa
  2. Teknoloji-haberleri

Geleceğin Kodlama Dilleri Neler Olacak?

Geleceğin Kodlama Dilleri Neler Olacak?
1

Son yıllarda hem ülkemizde hem de tüm dünyada geleceğin kodlama dilleri şekillenmeye başlamış durumda. Programlama dilleri, günümüzde pek çok üniversite öğrencisine öğretilse de ilerleyen yıllarda bu dala verilen önem daha da artacak. Geçmişten beri bir merak konusu olan bilgisayar dili gün geçtikçe daha da kolaylaşmış ve daha ulaşılabilir olmuştur.

Günümüzde kodlama dilleri sadece belirli alanlarla sınırlandırılıyor olabilir. Ancak bu kodlama dillerinin en büyük avantajı gelecekte tüm mesleklere hitap edecek olmasıdır. Oldukça geniş dallara sahip olan ve pek çok mesleği kapsayacak olan kodlama, ileriki yıllarda tıp ve hatta sosyal bilimler gibi mesleklerde de önemini gösterecek. Bu nedenle kodlama bilmek ve yapabiliyor olmak çok büyük önem taşıyacak.

C++, Java, Python Geleceğin Programlama Dilleri Hangileri Olacak?

c++, java, python geleceğin programlama dilleri hangileri olacak?

Günümüzde en çok kullanılan programlama dilleri gelecekte de yerlerini koruyacaklar. Kullanılan bu diller arasında 3 tanesi oldukça önem taşımakta ve diğerlerine kıyasla ön plana çıkmaktadırlar. Geleceğin dilleri arasında büyük paya sahip olan bu diller C++, Java ve Python’dur.  Bu dillerin özellikle 2020 yılından itibaren kritik bir öneme sahip olacağı konuşulmaktadır.

Geleceğin yazılım dili kesinlikle kısıtlı alanlara belirli çizgilere sahip olmayacak. Sadece tek bir kodlama dilinin ön plana çıkıp sadece onun kullanılacağı kanısı da oldukça yanlıştır. C++, Java ve Python birbirlerinden oldukça farklı dallara ön plana çıkacak ve önemli bir etkiye sahip olacaklardır. Alanlarında iş bulmak ve kariyer yapmak isteyen kişilerin bu yazılım dillerini kullanmaları oldukça önemli bir kriter olacak sayılacak.

C++ Programlama Dili

c++ programlama dili

C++ programlama dili, geleceğin programlama dilleri arasında ön plana çıkan oldukça önem taşıyan bir dildir. Günümüzde kullandığımız bu dil için yapılan ilk çalışmalar aslında 1979 yılına kadar dayanmaktadır.  Birkaç ay gibi kısa bir zaman önce ise C++ programlama dili, ilk ticari uygulamasını piyasaya sürmüştür. C++ kodlama dili kullanım ağlarının oldukça geniş olması ile bilinmektedir. Bu dil ile erişim sağlanabilen Web yazılım geliştirme, masaüstü uygulamaları, derleyici geliştirme veya gömülü sistemlerde düzenleme gibi pek çok konu vardır.

Bunların yanı sıra Youtube, Google, Amazon gibi internetin önde gelen sitelerinin kodlaması da bu kodlama dili ile yapılmıştır. Bu ve daha birçok örnek de insanlara C++ dilinin ne kadar geniş ağlara sahip olduğunu ve büyük işler yapabileceğinin en büyük göstergesidir.

En Hızlı Kodlama Dili: Python

en hızlı kodlama dili: python

En gelecek vadeden kodlama dili Python dilidir diyebiliriz. Gerek ülkemizde gerek de dünya genelinde oldukça popüler olan ve en fazla kullanılan programlama dilidir. 1990’lı yıllarda Hollanda’da çıkan bu yazılım dili, çok eskiye dayanmasa da yeni yeni son yıllarda popüler olmaya başlamıştır.

Python dilini diğerlerinden ayıran ve bu kadar popülerleşmesini sağlayan özellikleri en hızlı programlama dili ve en kolay programlama dili olmasından kaynaklanmaktadır. Kullanıcıların en ilgisini çeken özelliği diğer dillere kıyasla Python ile çok daha az satır ile çok daha fazla iş yapabilmenizdir.  Bu kolay işleyiş tarzı ile NASA ve Google gibi firmalarla etkili bir şekilde kullanılan bir yazılım olmuştur. Tıpkı C++ kodlama dili gibi Python’un da kullanım alanları ve erişim ağları oldukça fazladır.

Geleceğin Kodlama Dilleri Java

java kodlama dili

Geleceğin programlama dilleri arasında gösterilen bir diğer önemli dil de Java’dır.  Java kodlama dili Kanada’da ortaya çıkmış daha sonra hakları Oracle Corporation tarafından satın alınınca en popüler 3 yazılım dilleri arasında yer almıştır.  Bu özellikleri ile kullanıcıların ilgisini çekmiş ve popülerliği daha da artmıştır.

Çıkış amacı ve süreci diğer dillere göre biraz farklıdır. C++ programlama dilini geliştirmek ve alternatif bir dil olmak amacıyla Java’nın çalışmalarına başlanılmıştır. Zaman ilerledikçe gelişen bu dil, günümüzde Java dili uygulama dillerinin geliştirmek ve platformlar arası bilgi aktarımı yapmak için kullanılmaktadır.  Java yazılım dili tıpkı C++ ve Python gibi geleceğin programlama dilleri arasında büyük önem taşıyacak ve kullanımı yaygınlaşarak bir kodlama dili olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 13 Eylül 2020

    Dijitallestik kendi icindede yenilikler artıyor. 🤓Kodlamada en iyi işler için farklı yöntemler uygulanıyor. Keyifli bir yazı 😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir