1. Anasayfa
  2. Teknoloji-haberleri

2020 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Satan Telefonlar

2020 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Satan Telefonlar
0

2020 ilk çeyreğinde yılında en çok satan telefonlar araştırma şirketi olan Canalys tarafından araştırılarak herkesin bilgisine sundu. 2020 yılında ardı ardına gelen felaketler her sektörü etkilediği gibi telefon piyasasını da oldukça etkiledi. Avustralya üzerinde yangınlar ile başlayan felaketler günümüzde korona salgını ile devam etmekte. Özellikle korona salgını ile insanlar bu sıkıntılı  süreçte harcamalarını hayati önem taşıyan ihtiyaçlarına öncelik verdi. Bu süreç içerisinde ülkeler arası kargo kısıtlamaları da yaşanması telefon satışlarına büyük bir darbe vurdu.

Telefon Satışları Son Dönemlerin En Düşüğü

en çok satan telefonlar| paralar |teknoloji-haberleri

Arka arkaya gelen bu durumlar sonucunda telefon satışları tüm zamanların en düşük satışını gerçekleştirdi. Özellikle büyük firmaların gelişen teknoloji ile telefonlarına daha fazla yatırım yapması ve satışların düşüşü büyük firmaları oldukça etkilemiş durumda. Bazı ülkelerin ekonomisi bu dönemde oldu sıkıntılı bir döneme girdi. Bu sıkıntılara birde ülkeler elektronik cihazlara ve diğer gümrük ürünlerine zam getirince telefon fiyatları oldukça artış göstererek firmaları bu konuda da oldukça büyük sıkıntılara sürükledi. Bazı firmalar bu sıkıntıların önüne geçebilmek için bazı önlemler almaya çalışsa da pek başarılı olamadıkları satış rakamları ile belli olmakta.

2020 Yılında En Çok Satan Telefonlar Listesinin Zirvesinde iPhone 11 Var

en çok satan telefonlar| iphone11 |teknoloji-haberleri

Bu yılın en çok satan telefonlar listesinin birinci sırasında tüm sıkıntılar arasında başarılı bir satış rakamı elde ederek iPhone 11 yer almakta. Eylül ayında duyurulan telefon 2020’nin ilk çeyreğinde tam 18 milyondan fazla bir satış gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Apple markasının en pahalı ikinci cihazı olan İphone Pro 3 milyon adet satarak 10. sırada ve iPhone 11 Pro Max 4 milyondan fazla satış gerçekleştirerek 6. sırada kendine yer buldu. Bu sıkıntılı süreç içerisinde başarılı bir satış gerçekleştiren firmanın iPhone 11  serisi kullanıcılar tarafından oldukça beğenildi.

Xiaomi Yükselişine devam ediyor

en çok satan telefonlar| |teknoloji-haberleri

Daha yeni bir marka olan Xiaomi Red Mi Note 8 ve 8T modelleri en çok tercih edilen 2. model oldu. Xiaomi bu iki modelinden toplam 8 milyon adet satmayı başararak herkesi şaşırttı. Red Mi Note 8 Pro ise 6 milyona yakın satış rakamı ile 5. sırada kendine yer buldu. Ayrıca markanın Red Mi 8A modeli ise 3 milyondan fazla satış ile 9. sırada yer buldu. 2010 yılında çıkış yapan firma en iyi 10 listesine  3 modeli sokarak büyük bir başarı yakalanış oldu. Yeni çıkacak telefonlar ile Xiaomi markası oldukça ses getireceğe benziyor.

Samsung Serisinin En Çok Satanı Galaxy A51

en çok satan telefonlar| samsung |teknoloji-haberleri

Galaxy A51 modeli 6 milyondan fazla satarak markanın en çok satan modeli olmayı başardı. Bunun yanı sıra A10 6 milyona yakın satışı ile 4. model oldu. A20s modeli 4 milyon rakamını geçerek  7. ve A01 4 milyon satış rakamı ile 8. sırada kendine yer buldu. En çok satan telefonlar listesine 4 modelini sokan Samsung ilerleyen zamanlarda daha da fazla satış yapacak gibi gözüküyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir