1. Anasayfa
  2. Teknoloji

2019 Yılının Bilim Kurguyu Gerçeğe Çeviren Araçları Bell Nexus Ve Hyundai Elevate

2019 Yılının Bilim Kurguyu Gerçeğe Çeviren Araçları Bell Nexus Ve Hyundai Elevate
0

Daha önce tasarımı üzerinde çalışmaların devam ettiği Bell Nexus, 2019 yılı ile birlikte kesinleşmiş modelini basına sunmuştur. Bilim kurgu filmlerine konu olan araçlara benzeyen bu ürün, uçan bir taksi olarak tasarlanmıştır. İçerisinde 5 kişiyi taşıyabilme kapasitesine sahip olan araç, hibrit elektirikli çalışma özelliğine sahip olarak üretilmiştir. Bell Nexus tasarımının içerisinde son teknoloji ile üretilen fanlar kullanılmıştır. Fan yapısı sayesinde araç, dikey olarak iniş ve kalkışı seri bir biçimde yapabiliyor. Araç modeline dahil edilen fan sayısı ise 6 adet olarak belirlenmiştir. Havada manevra kabiliyeti gösterebilen, uçan taksi modeli 2019 senesine damga vuran teknolojik araçlar içerisinde yerini almaktadır.

Teknolojik tasarımın diğer bir önemli ayrıntısı ise uzun mesafeleri gidebilecek yapıda geliştirilmesinin, amaçlanmasıdır. Hibrit teknolojisi kullanılarak tasarlanan araç, iniş ve kalkış eylemlerinde tam performans ortaya koymaktadır. Bell Nexus’un tanıtım amaçlı tasarlanan ilk modeli, bahsedilen teknolojik özelliklerin kısa bir sunumu niteliğindedir. CES 2019 etkinliğinde bu model meraklılarına sunulmuştur. 2020 yılının girişi ile beraber araç tam anlamı ile insanların kullanabileceği ve deneyim edinebileceği bir hale getirilecektir. 2020 yılı sonrası piyasada olması öngörülen tasarım, teknolojik araç üretimlerinde yeni bir çağın başlamasını sağlayacaktır.

2019 yılı için en sıra dışı olan teknolojik araç tasarımı ise Hyundai Elevate olarak gösterilmektedir. Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz, bacak yapısına sahip, yürüyen araçların birebir örneğidir. Bu araç modeli, dört teknolojik ayak parçası kullanılarak tasarlanmıştır. İlk izlenimde yürüyebilen, büyük bir robotu andırmaktadır. İlginç bir teknolojik yapıya sahip olan ürün, normal araçların ulaşamadığı noktalara ulaşabilmesi amacı ile meydana getirilmiştir. Kara araçları kategorisinde tüm zamanların en yaratıcı teknolojik modeli olabilir. Zorlu arazilerde ve hızlı ulaşımın sağlanması gereken doğal afet anlarında etkili bir müdahale sağlamak için tasarlanmıştır. Bireysel kullanım esnasında sel, çığ, deprem gibi doğal afet bölgelerinden hızla uzaklaşabilmeyi sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir: UPS KARGO DRONE İLE TAŞIMACILIK İÇİN LİSANS ALDI!

Hyundai Elevate’in Teknolojik Özellikleri Nelerdir?

Hyundai Elevate modelinin kabin kısmı ise portatif ve değiştirilebilir tasarım yapısı ile oluşturulmuştur. Bacakların hareket kabiliyetinin mükemmelliği ve gerekli anlarda hepsinin birbirinden bağımsız hareket edebilmesi dikkat çekmektedir. Bu özellik zorlu kayalıklarda bile kısa sürede uzun yol alabilmenizi sağlamaktadır. Hareket esnasında yarattığı sarsıntı ise kabin içerisinde bulunan kişi tarafından hissedilmemektedir. En büyük özelliklerinden biri olan, kabin bölümünde sarsıntıyı engelleyebilmesi özelliği ile sürücünün doğal afet anlarında sakin kalması sağlanmaktadır. Kar yağışı yüzünden oluşan kaygan zeminlerde ise tırmanış özelliği devreye girmektedir. Araç, teknolojik bacakları sayesinde, kaygan zeminlerde uzun yollar alabilmektedir. Bu iki teknolojik ürün, araç piyasasını ve diğer markaları zorlayacak tasarımlara imza atmakta ve aynı zamanda filmlerdeki araçlar ne zaman dünyamızda olacak? Sorusuna cevap vermektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir