Görüntülü Bebek Telsizi Seçimi Nasıl Yapılır? | 5 Önerimiz Var!

Görüntülü bebek telsizi birbirinden farklı modellerle, anne ve babaların hayatlarında önemli bir rol oynuyor. Piyasada yer alan ve ebeveynlerin vazgeçilmezleri olarak bilinen bebek telsiz modelleri nelerdir?

Görüntülü Bebek Telsizi Seçimi Nasıl Yapılır?

Anneler için görüntülü bebek telsizi seçimi hayati bir öneme sahip. Çünkü gün içerisinde annelerin de kendilerine az da olsa zaman ayırmaları gerekiyor. Piyasada çok sayıda kameralı bebek telsizi olduğu için “doğru bir seçim nasıl yapılmalı” sorusu merak ediliyor.

Aslında kaliteli bir kamerali telsiz sahibi olmak için çok fazla para ödemeye gerek yok. İhtiyaca uygun özellikte bir kamera seçimi yaparak maksimum fayda elde edilebilir.

Görüntülü Bebek Telsizi Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Gelişen teknoloji ile birlikte bebek telsizlerinin de özellikleri bir hayli gelişti. Artık yapay zekanın da bebek telsizlerinde yer aldığını görüyoruz. Yapay zekaya sahip olan modeller, bebeğin hareketlerini algılayarak kamerayı takip eden cihaza bildirim gönderebiliyor. Bu sayede, anne ve babaların, bebeğin hareketlerinden anında haber olması mümkün oluyor.

Bebek telsizi kameralı modellerde görülen standart özellikler şöyle sıralanabilir:

  • Kameranın uzaktan kontrol edilebilmesi,
  • Ses alışverişinin olması,
  • Fotoğraf ve video kaydı oluşturabilmesi,
  • Gece modu özelliği sunması,
  • Görüntüyü yakınlaştırma imkanı tanıması,
  • Termometro özelliği sunması,
  • Uzun süre şarj özelliğine sahip olması.

Görüntülü bebek telsizi birbirinden farklı modellerle, anne ve babaların hayatlarında önemli bir rol oynuyor. Piyasada yer alan ve ebeveynlerin vazgeçilmezleri olarak bilinen bebek telsiz modelleri, çocukların güvenliği için çok sayıda kolaylık sağlıyor.

1-MBP 854 4.3 LCD Motorola Görüntülü Bebek Telsizi

görüntülü bebek telsizi seçimi: motorola görüntülü bebek telsizi

En iyi Bebek Kamerası ifadesine en çok uyan modelleri genellikle Motorola markası sunuyor. Bu nedenle ebeveynler için Motorola’nın sunduğu modeller sıklıkla tercih edilenler arasında yer alıyor. Motorola MBP 854 4.3 model bebek telsizinde standardın üzerinde özellikler mevcut.

Wi-Fi ile uzaktan kesintisiz bir şekilde bağlanma imkanı tanıyan kamera, hareket ve ses algılama özelliğine sahip. Bu özelliği sayesinde, bebeğin en ufak bir hareketi dahi ebeveyne bildirim olarak gönderiliyor. Motorola’nın bu modelinde, kızılötesi gece görüşü de mevcut. Gecenin karanlığında sanki gündüzmüşçesine kameradan görüntü alınabiliyor.

Kamerayı isteğe göre uzaktan hareket ettirmek, kamerada yer alan sensörler sayesinde oda sıcaklığını takip etmek ve kameradan ninni çalmak da diğer özellikler olarak dikkat çekmekte. Görüntülü bebek telsizi için son derece tatmin edici özellikler sunan Motorola MBP 854 modeli, 300 metre menzili ile anne ve babaların hayatını kolaylaştırıyor.

2-Chicco Video Bebek Monitörü Deluxe 254

chicco kameralı bebek telsizi

Bebek ekipmanları denildiğinde akla gelen markaların başında Chicco’nun yer aldığını tüm ebeveynler iyi bilir. Chicco, bebek telsizi için de ebeveynlere kaliteli modeller sunuyor. Chicco Deluxe 254 modeli, 220 metre menzili ile ev ortamı için ideal bir uzaklık sunuyor. Ayrıca sahip olduğu gece görüş özelliği ile bebeklerin gece boyunca rahatlıkla takibine imkan tanıyor.

Önerilen Yazı
Uygun ve Kaliteli 11 Kulak Üstü Kulaklık Tavsiyesi

Kamerada yer alan farklı ses seviyesi modları ile bebeklerin en hassas seslerini takip etmek mümkün. Standart özelliklere sahip bir bebek telsizi arayanlara Chicco’nun Deluxe 254 modeli tavsiye edilebilir.

3- Invidyo Akıllı Wifi Görüntülü Bebek Telsizi

invidyo görüntülü bebek telsizi

Görüntülü bebek telsizi tavsiye arayanlar için Invidyo’nun sahip olduğu yapay zekadan bahsetmek gerekiyor. Invidyo, yapay zeka özelliği ile bebeklerin her anını kontrol altında tutuyor. Bebeğin güldüğü anları algılayarak anında fotoğraflayabiliyor. Çektiği fotoğrafları da ebeveynlere gönderebiliyor.

Invidyo kamerada yüz tanıma özelliği de mevcut. Hafızasına kaydedilen aile bireyleri dışında eve giren yabancıları algılayarak ev sahibine bildirebiliyor. Bu özelliği ile bebeklerin çocukluk dönemlerinde de kullanışlı bir kamera olduğunu kanıtlıyor.

Bebeklerin gün içerisinde ağlamaları, ebeveynlerin güvenlik konusunda endişe yaşadıkları en önemli anlar. Invidyo, bebek ağlamalarını algılayarak anne ve babanın tüm gelişmelerden haberdar olmasını sağlıyor. Günün en önemli anlarını seçerek, ebeveynler için özel videolar da oluşturabiliyor. Yani sizin özel fotoğrafçınız gibi, hem bebeğin güvenliğini sağlıyor hem de en özel anları kayıt altına alarak bir albüm oluşturuyor.

Invidyo kamerada ayrıca:

  1. Uzaktan hareket ettirme,
  2. Çift yönlü ses alışverişi sağlama,
  3. Ninni çalma,
  4. Ortamdaki sıcaklık takibini yapma imkanları da sunuluyor.

4- Bebevo VM901 Görüntülü Bebek Telsizi

bebevo görüntülü bebek telsizi

Bebek Kamerası Fiyatları için uygun modellerin hangileri olduğu merak ediliyorsa, cevabın Bebevo markası olduğu söylenebilir. Bebevo, uzun ömürlü pil desteği ile adeta eski model bir cep telefonunun dayanıklı bataryalarını hatırlatıyor. Öyle ki, ürünü 24 saat boyunca şarj etmeden kullanmak mümkün. Sahip olduğu gece görüş modu ile karanlık ortamlarda bebek takibi yapılabiliyor.

Bebevo VM901 bebek kamera, ısı ölçme özelliği ile ortam ısısını da anlık olarak tespit etmekte. Bu sayede, odanın ısı durumuna göre ebeveynlere tedbir alma imkanı sağlıyor. Bununla birlikte; kameranın 260 metre çekim alanı mevcut. Yani bu özelliği ile birlikte, standart büyüklükteki bir ev için yeterli bir menzil sunuyor. Kamerada 8 farklı ninni seçeneği ile uzaktan bebekleri rahatlatma imkanı da var.

5- Brion Vega BV6000 IP Bebek İzleme Kamerası

görüntülü bebek telsizi seçimi: brion vega ip bebek kamerası

Fiyat performans ürünü arayanlar için Brion Vega BV6000 modeli tavsiye edilebilir. Uygun fiyatlı görüntülü bebek telsizi kullanmak isteyen ebeveynler, Brion Vega’yı tercih etmeliler. Wi-Fi bağlantısı ile kamera kontrolü sağlayan model, uzaktan dikey ve yatay harekete de imkan tanıyor.

HD görüntü kalitesi, gece görüş özelliği ile birlikte her an başarılı bir izleme özelliği sunmakta. Bununla birlikte; kameradan anlık görüntü alabilme ve karşılıklı ses alışverişi yapma özellikleri de mevcut. Kaliteli ve çok özellikli bir görüntülü bebek telsizi arayanlar Brion Vega BV6000 IP modelini kesinlikle denemeliler.

Bebek Kamerası Ne İşe Yarar?

Bebek kamerası, bebeğin sesinin ve görüntüsünün bir odadan başka bir odaya iletilmesini sağlar. Ayrıca gece görüşü sayesinde geceleri de kayıt altına alınması mümkündür.

Bebek Kamerası Nasıl Çalışır?

Bebek kameraları genellikle hazır bir şekilde kullanıcının eline ulaşır. Satın alınan cihaza göre şarj aleti ve sabitleme aparatı da teslimat kutusunda bulunur. Cihazla uyumlu uygulamayı cep telefonunuza indirin. Ve cihazla eşleşme sağlayın. Şarjı dolmuş olan cihaz ile telefon eşleşmesi sağlandığında kamera kullanıma hazır hale gelecektir. Telefondaki uygulama sayesinde kamerayı isteğinize göre yönlendirerek kontrol edebilirsiniz.

Görüntülü Bebek Telsizi Zararlı Mı?

Yapılan araştırmalara göre görüntülü bebek telsizleri mikrodalga fırın kadar elektromanyetik alan oluşturmaktadır. Bu nedenle de görüntülü bebek telsizleri tavsiye edilen bebek ürünleri arasında değildir.

Bebek Telsizi Kaç Metreye Kadar Kullanılır?

Bebek telsizleri genellikle 300 metreye kadar bağlantı kurabilmektedir.

Bebek Telsizi Ne Zamana Kadar Kullanılır?

Bebek telsizi kullanımı yenidoğan döneminden başlar. Bu süreç 3 ila 4 yaş aralığına kadar sürdürülebilir. Bu süreç ebeveyn tercihlerine göre uzayabilir ya da kısalabilir.

Bebek Telsizi Hangi Marka İyi?

Temiz bir ses için Chicco Audio Dijital Basic, şifreleme özelliği ile Philips Avent SCD 501/00 Dect, titreşim özelliği ile Loobex Lbx-2624, uzun şarj ömrü ile VTech BM 1100 Dijital bebek telsizi öne çıkan marka ve modellerdir.

Bebek Kamerası Tavsiye 2021

Invidyo Akıllı Wifi Bebek Kamerası, Brion VegaYCC365 Dijital Güvenlik Kamerası, Motorola MBP36S Dijital Bebek Kamerası, Motorola MBP66-HD Dijital Wifi Bebek Kamerası, Motorola Focus 71 Full HD Wifi Kamera, Kodak F685 Akıllı Ev Güvenlik Kamerası, Kodak Cherish C225 Akıllı Bebek Monitörü, VTech VC990 IP Kamera, Weewell WMV870R Wifi Dijital Bebek İzleme Kameralı Telsiz, Switel BCF 817 Dijital Kameralı Bebek Telsizi 2021 yılının tavsiye edilen ilk on sıradaki bebek kameralarıdır.

Bebek Kamerası Fiyatları

Görüntülü bebek telsizi fiyatları tercih ve aranan özelliklere göre değişmektedir. Bu ürünler en düşük 255,26 TL; en yüksek 2.688,01 TL fiyatındadır.

Kablosuz Bebek Kamerası Zararlı Mı?

Kablosuz ağ ile çalışan bebek kameraları tehlikeli sayılabilecek seviyede radyasyon dalgası oluşturmaktadır. Bu da kafatası ince olan bebeklerin beyinlerine direkt olarak radyasyonun nüfuz ettiği anlamına gelmektedir.

Görüntülü Bebek Telsizinin avantajları Nelerdir?

Görüntü ve sesin bir arada olması ebeveynler için uyarıcı özellik taşır. Görüntü sayesinde bebeğin neye ihtiyaç duyduğunu anlamak kolaylaşır. Telsizin görüntülü olması ebeveynleri tedirgin olmaktan kurtaran bir özelliktir.

Görüntülü Bebek Telsizi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ses ve görüntü kalitesi en önemli etkendir. Telsizden uzaklaştıkça sesin parazitlenmemesi veya görüntünün kaybolmaması için çekme kapasitesinin yüksek olmasına özen gösterilmelidir. Kimi telsizler prize takılı bir şekilde çalışırken kimi telsizler de pil ile ya da prize takılı olarak faaliyet gösterir. Bu aşamada ebeveynler tercihlerine göre telsiz seçmeliler.

Bebek Monitörü Nedir?

Bebek kamerası ya da görüntülü bebek telsizi olarak da bilinen cihazlardır. Bebek monitörü bir ebeveynin bebeğini kontrol edebileceği efektif bir cihazdır.

Bebek Monitörü Nereye Kurulmalı?

Bebek monitörü bebeğin sağlığı açısından bebeğin en az üç metre uzağına kurulmalıdır. Bu şekilde hem bebeğin sağlığı korunmuş olur hem de olası bir durumda monitörün devrilmesi engellenir. Monitörün kurulumu için en uygun alan genellikle duvarda yüksek bir bölgedir. Cihaz, bebeğin ulaşamayacağı bölgeye sabitlenmeli, suya yakın bir alana kurulumu yapılmamalıdır.

Bebek Monitörü Seçerken Neye Dikkat Edilmeli?

Bebek monitörü seçiminde kullanım alanı öncelikli unsur olmalıdır. Evin büyüklüğü ve monitörün kullanılacağı alana göre seçim yapılmalıdır. Uzun pil ve şarj ömrü olan cihazı seçmek daha doğru bir karar olacaktır. Müzik çalma özelliği olan monitör seçimi ile bebeğin daha kolay uyuması sağlanabilir. Sensör pedi sayesinde ile bebeğinizin nefes alıp verişini kontrol edebilmeniz sağlanmaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık