1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Biyonik Teknoloji 2022 Yılının da Gözdesi Olmayı Başardı!

Biyonik Teknoloji 2022 Yılının da Gözdesi Olmayı Başardı!
0

Biyonik teknoloji, teknolojik konular arasında parlayan yıldız niteliğindedir. Sizde bu değerli konuda bilgi almak istemez misinz?

Bilimler arasında yer alan bir bilim olarak nitelendirilen biyonik kelimesi ilk defa 1958 yılında Jack E. Steele tarafından icat edilmiştir. Bu icat elektronik ve biyolojinin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. 1970 yılında ise elektro mekanik implantlar da bu icada eklenmiştir.

Sürekli gelişim ve değişim gösteren bu teknolojinin kullanım alanları da sürekli geliştirilmeye çalışılmaktadır. İşte dönemin gözde teknolojisinin kullanım alanları!

Biyonik Teknoloji Kullanım Alanları Nedir?

Biyonik teknoloji nedir, neden ortaya çıkmıştır, hangi alanlarda kullanılır soruları bilimi ve teknolojiyi takip eden kişilerin merakla yanıtını beklediği sorulardır. Bu anlamda aşağıda belirtilen alanlarda söz konusu olan teknolojinin başarılı bir şekilde kullanılabildiği söylenebilmektedir.

  • Hayvanların kendi aralarında iletişim kurabilmek için çıkarmış oldukları oldukça ince frekanslı sesleri takip etmek için oluşturulan radar sistemi
  • Yunusların derisi örnek alınarak oluşturulmuş olunan tekne gövdeleri
  • Yapay nöronlar ve bununla beraber yapay sinir ağları
  • Tıpta kullanılan ultrason cihazları

Tıp Dalında Biyonik Teknolojiden Yararlanılır MI?

Biyonik teknoloji bilim insanlarının üzerinde büyük çalışmalar gerçekleştirdiği bir alandır. Bu teknolojik alanın ise teknolojinin parlayan yıldızı olarak görmektedirler. Bunun sebebi ise bu teknolojinin gelecek yıllarda insanlara süper güçler verebilmesidir.

-biyonik-teknoloji-

Biyonik bilim farklı alanlara yayılım gösterdiği gibi insanların en çok ihtiyaç duyduğu tıp alanında da ilerleme göstermektedir. Tıpta özellikle organlar ve diğer vücut parçalarının mekanik versiyonunun oluşturulmaya çalışıldığı söylenebilmektedir.

Söz konusu olan bilim, tıp alanında işitme kusuru olan kişilere hayal ettiklerini verebilmek için biyonik kulak icat etmiştir. Bu gelişmenin ardından ise diğer duyusal bozukluklar içinde farklı bir teknoloji geliştirmeyi hedefledikleri söylenebilmektedir.

Biyonik bilimin sadece duyusal bozukluklar ile sınırlı kalmayacağı ve daha ileriki dönemlerde nörolojik ve psikiyatrik konulara da yoğunlaşacakları söylenmektedir.

Biyonik implant şeklinde isimlendirilen bir diğer teknolojinin de kıymetli olduğu ifade edilebilmektedir. Bu implantların ise tıpta kullanılan protezler örnek alınarak icat edildiği de söylenmektedir.

Biyonik teknoloji görüldüğü üzere tıpta da gelişim göstermiştir. Gelecek yıllarda ise tıp da dahil olmak üzere diğer alanlarda biyonik bilimin etkilerinin görüleceği düşünülmektedir.

İlginizi çekebilir: Çığır Açan Teknoloji: Nöroteknoloji 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir