PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Ortaya Çıktı

ps5

PlayStation 5 çıktığı günden beri hem dünya hem de ülkemizin gündeminden düşmüyor. Gerek yeni PlayStation için çıkacak oyunlar gerek özellikleri gerek ise fiyatı her gün gündemdeki yerini korumakta.

Yeni PlayStation ile ilgili en son haber ise ülkemizde bizleri oldukça ilgilendiren bir konu olarak gündeme geldi. Yeni PlayStation oyun konsolunun Türkiye’deki çıkış fiyatı son dönemlerin popüler konusu olmuş durumda. Vatan Bilgisayar mobil uygulaması ise bu konuya bir açıklık getirdi diyebiliriz.

Vatan Bilgisayar telefon aplikasyonu yeni çıkacak PlayStation oyun konsolunu 7,999 TL fiyatı ile listeye ekledi. Bu listelemenin hatalı olduğu düşünülse de listeleme hala uygulama içerisinde durmakta. Fakat merak edilen konu ise bu oyun konsolunun resmi site üzerinde henüz bir fiyat etiketine sahip olmaması.

PlayStation 5 Fiyatı Değişecek Mi?

PlayStation 5 fiyatı Amerika’da belli değil. Fakat Amazon firmasının CEO’su bu özelliklere sahip bir konsolun en fazla 500 dolar gibi bir fiyat ile anca piyasaya çıkabileceğini belirtmişti. Ülkemizdeki kur farkı göz önüne alındığı zaman ise vergiler dışında bu konsolun ülkemizde çıkış fiyatının bile 3,500 TL’ye yakın bir fiyat olarak çıkacağını gösteriyordu.

Vatan Bilgisayar uygulamasında yayınlanan fiyat ise bizlere konsolun 2 katından daha fazla bir vergiye maruz kaldığını göstermekte. Haberlerin yayılması ile ülkemizde bu konu ile ilgili yoğun tepkiler dile getirildi.

Tabi bu tepkiler yeni PlayStation oyun konsolunun 500 dolara satışa çıkmasına karşı yapılmış durumda. Kimi yorumcular ise yeni konsolun 700 dolar gibi bir fiyata satışa çıkacağını belirtmekte. Özellikle pandemi süresi içerisinde oyun konsollarına yapılan zam da bu fiyatı arttırmış durumda.

Yeni PlayStation Oyun Konsolunun 2 Modeli Var

Vatan Bilgisayar mobil uygulamasında çıkan fiyat ise optik disk girişli PlayStation modeli için geçerli. Bilindiği üzere yeni PlayStation konsolunda 2 adet model bulunmakta. Bunlardan ilk uygulamada listelenen ve klasik optik disk girişi olan PlayStation modeli.

Diğer PlayStation 5 modelinde ise optik disk girişi bulunmamakta. Ayrıca bu modelin adı da Deluxe Edition olarak geçiyor. Optik Disk olmayan modelin ise listelenen fiyatın yaklaşık 1,000 TL altına bir fiyat ile satılacağı tahminler arasında.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık