İn.MEB Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak? EBA Nasıl Kullanılır?

İn.MEB Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak? EBA Nasıl Kullanılır?

Uzaktan eğitim sistemi EBA, corona virüsü nedeni ile okulların tatil edilmesi sonrasında eğitim ve öğretimin yardımcısı niteliğinde olacak. Okulların 1 hafta tatil edileceği ve takip eden sonra ki haftasında da online olarak eğitim yapılacağı haberi geçtiğimiz günlerde verilmişti. Bu haber sonrası online olarak derslerin nasıl işleneceği büyük bir merak konusu oldu. Bu sorulara cevap veren bakanlık derslerin Eğitim Bilişim Ağı yani EBA üzerinden yapılacağını duyurdu.

Corona virüsünün Türkiye’de görülmesi velileri ve öğrencileri büyük bir paniğe sevk etmişti. Veliler ve öğrenciler okulların tatil olması gerektiğini sosyal medya hesaplarından dile getirdiler. Okulların tatil olmasının istenmesi üzerine toplantı düzenleyen milli eğitim bakanı ve sağlık bakanı ortak bir açıklama yaparak okulları tatil ettiler. Fakat tatil derslere engel olmayacak. Öğrenciler ve eğitimciler teknolojinin imkânlarından faydalanarak evlerinden ders işleyebilecekler.

Uzaktan eğitim sistemi EBA sayesinde 23 Mart tarihinde öğrenciler evlerinden online olarak derslere katılım sağlayabilecekler. Ayrıca TRT ekranlarında da dersler takip edilebilecek. EBA üzerinden eğitim alacak öğrenciler http://www.eba.gov.tr/ adresinden giriş yaparak eğitimlere katılabilirler. Bu eğitimlere bilgisayardan giriş yapılarak katılabilecekleri gibi telefonlardan ve tabletlerden de katılım sağlayabilirler. Akıllı telefon sahipleri uygulama mağazalarına girerek EBA uygulamasını indirebilirler. Android telefon kullanıcıları google play store mağazasından, İOS telefon kullanıcıları appstore mağazasından bu uygulamayı edinebilirler.

Uzaktan Eğitim Sistemi EBA’ya Nasıl Girilir?

EBA’dan eğitim alacak öğrenciler öncelikli olarak http://www.eba.gov.tr/ adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Tablet veya telefondan giriş yapacak kişiler uygulama mağazasından uygulamayı indirerek derslere katılım sağlayabilirler. Sisteme giriş yapabilmek için yapılması gereken adımlar tamamlandıktan sonra derslere girilebilmektedir.

EBA sayfasında yer alan öğrenci sekmesi bölümüne tıklayarak kendinize ayrılan alanı açmalısınız. Bu alanı açtıktan sonra TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizi istedikleri bir bölüm çıkacaktır. Bilgilerinizi girerek giriş tuşuna basın. Bu şekilde sisteme girmiş olacaksınız.

EBA Sistemi Nasıl Kullanılır?

Uzaktan eğitim sistemi EBA, öğrencilere zaman ve mekân fark etmeksizin ders işlemeye bilme fırsatı sunmaktadır. İnternet erişimi sağlanabilen her türlü cihazdan bu sisteme girerek ders işlenebilmektedir. Öğrenciler kendilerine özel bölümden giriş yaptıktan sonra “dersler ve sayfam” bölümünden istedikleri dersi işleyebilmektedirler. Anlamadıkları konuları tekrar tekrar izleyebilmek fırsatı sunulmaktadır.

EBA Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Hesap oluşturmak için öğrenci giriş kısmına girdikten sonra hesap oluştur sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu alana tıkladıktan sonra hesap oluşturabilmeniz için istenen bilgiler vardır. Bu bilgiler;

  • Ekranda görünen güvenlik kodu
  • TC kimlik numarası
  • Öğrenci numarası
  • Nüfus cüzdanı seri no veya cilt no bilgileridir.

EBA Şifresi Nasıl Alınır?

Sisteme girebilmek için öğrenciler ilk olarak e-okul şifresini kullanmaktadırlar. E-okul şifresi ile giriş tek seferlik bir giriş sağlamaktadır. İlk girişi gerçekleştirdikten sonra öğrenciler istedikleri bir şifreyi karşılarına çıkan ekrana yazabilirler. Bu şifre unutulması kolay olan bir şifre olmalıdır. Şifrenin unutulma duruma karşı e-posta adresinin de kayıt edilmesi işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede şifrenizi unutursanız e-posta ile şifrenizi yenileyebilirsiniz.

Veliler EBA’Ya Nasıl Girebilir?

Velilerin sisteme girebilmesi için http://www.eba.gov.tr/ adresinde yer alan veli giriş butonuna tıklamaları gerekmektedir. Fakat sisteme girmek isteyen velinin, öğrencinin e-okul sisteminde kayıtlı velisi olması gerekmektedir.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık