WebP Uzantılı Dosyaları JPG, JPEG ve PNG Dönüştürme Nasıl Yapılır?

WebP Uzantılı Dosyaları JPG, JPEG ve PNG Dönüştürme Nasıl Yapılır?

İnternet ortamında gezerken resim indirmeniz gerektiğinde bazı indirdiğiniz dosyaların WebP uzantısı şeklinde olduğunu ve bu uzantıyı destekleyen bir program olmadığında bu resmi açamadığınızı fark etmişsinizdir. WebP uzantısı internet dünyasında kullanılmaya başlandığından beri JPG veya PNG kadar maalesef yaygınlaşamadı. Bu sebeple WebP uzantılı bir resmi daha çok kullanılan JPG, JPEG veya PNG dosyalarına nasıl dönüştürülür size bunu anlatacağız.

WebP Uzantılı Dosyaları JPG JPEG veya PNG’ ye Dönüştürme

Normalde bu tip dönüştürme işlemlerinde kolaylıkla internetteki online dönüştürücüleri kullanabilirsiniz. Bunların arasında en çok kullanılan onlineconvertfree.com convertio.co veya iloveimg.com gibi sitelerden istediğiniz WebP dosyaları istediğiniz formata çevirebilirsiniz ve hem de oldukça hızlı bir süre içerisinde.

İlginizi Çekebilir: NETFLİX OTOMATİK OYNATMA ÖZELLİĞİ ADIM ADIM KAPATMAK

Bunun dışında farklı yazılımları bilgisayarınıza kurarak dönüştürme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Piyasada bu işi yapabilecek yüzlerce program var hemen hemen hepsi bu işlemi basit bir şekilde yapabiliyor. Bunlardan en çok bilineni XnConvert veya InfranView. Bu programların kullanıcı dostu Ara yüzleri ve kullanım kolaylığı sayesinde bu tip işlemleri oldukça hızlı olarak yapabiliyorsunuz.

Eğer ben programlarla dönüştürme ile uğraşamam diyorsanız bunun için de bir çözüm var. Buradaki Chrome eklentisini tarayıcınıza ekledikten sonra bilgisayara indirmek istediğiniz resimi istediğiniz formatta edinebilirsiniz.

Peki Neden WebP Bu Kadar Yaygın Değil?

Google’ın 2010 yılında geliştirdiği WebP uzantısının amacı internet sitelerindeki yükü azaltmasıydı. Standart PNG veya JPG uzantılarındaki resimlere göre %40 daha düşük boyutlu hale gelen WebP formatındaki görseller neredeyse hiç kalite düşmeden düşük boyutlu görsel sunma avantajını sunuyordu. Peki neden WebP hala tam olarak bilinen bir görsel uzantısı değil?

WebP sonradan geliştirilen bir format olması ve bunun yanında çoğu adı bilinen görsel düzenleme programları ve internet tarayıcıları tarafından desteklenmemesi WebP’ nin kullanım alanını sınırlandırmıştır.

WebP Resimler Nasıl Açılır?

WebP görseller diğer formatlara göre oldukça yeni bir uzantı olduğu için işletim sistemleri veya standart programlar tarafından desteklenmeyebiliyor. Bu yüzden WebP görselleri görüntüleyebilmek için farklı yazılımlara ihtiyacınız olabilir.

  • GIMP
  • Leptonica
  • XnConvert
  • Pixelmator

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık