Twitter Mobil Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? | 2021

Twitter Mobil Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Twitter mobil hesap silme masaüstü görünüme göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle de masaüstü görünümde Twitter kullanan kişiler mobilde kullanmaya başladıktan sonra bazı ayarları yapmakta zorlanmaktadırlar. Bu zorlanmaların başında hesap silme gelmektedir.

Twitter Mobil Hesap Silme Adımları

Twitter kullanıcıları son zamanlarda uygulamaya akıllı telefonlardan girmeyi tercih etmektedirler. Bunun nedeni de istedikleri yerde, istedikleri anda paylaşımda bulunabilmek ve gündemi takip etmektir. Artık tüm olaylar öncelikle Twitter üzerinden duyurulmaktadır. İnsanlar her olayı veya akıllarına gelen herhangi bir şeyi bu platform sayesinde anlık olarak paylaşabilmektedir. Bazı zamanlarda da farklı nedenlerden dolayı hesaplarını silme kararı almaktadırlar. Hesabı silme işlemini de mobilden yapmak istemektedirler. Fakat masaüstü görüntüsüne alışan kişiler bu işlemi yapmak istediklerinde zorlanmaktadırlar. Aslında bu işlemi gerçekleştirmek son derece kolaydır.

Twitter mobil hesap silme işlemleri yapılırken takip edilmesi gereken adımlar aşağıda ki şekildedir. Bu adımları gerçekleştirdiğiniz takdirde Twitter hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz.

  • Mobil telefonunuzdan uygulamayı açın.
  • Silmek istediğiniz hesabın bilgilerini girin ve hesaba erişin.
  • Ana ekranda görünen profil resmine tıklayarak ya da ekranı sağa çekerek uygulamaya ait sekmelere erişin.
  • Sekmelerin en altında “ayarlar ve gizlilik” bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme dokunun.
  • Ayarlar ve gizlilik bölümüne girdikten sonra karşınıza çıkan sekmeler içinde hesap yazan bölüme dokunun.
  • Bu bölüme giriş yaptığınızda en alt kısımda “hesabınızı devre dışı bırakın” butonunu göreceksiniz. Bu butona bastıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirecektir.
  • Yönlendirdiği sayfada hesabınızı devre dışı bıraktığınızda olacakların anlatıldığı bir bölüm bulunmaktadır.
  • Bu bölümün en altında kırmızı renkle yazılan “devre dışı bırak” butonu bulunmaktadır. Bu butona tıklayınız.
  • Devre dışı butonuna tıkladıktan sonra sizden hesabın şifresini isteyecektir. Şifrenizi girin ve onaylayın.
  • Twitter mobil hesap silme son adımında sizden hesabınızı silme nedeniniz öğrenmek istenecektir. Bu bölümde istediğiniz cevabı verebilirsiniz.
  • Hesabı devre dışı bıraktıktan sonra 30 gün boyunca tekrardan hesaba giriş yapabilirsiniz. 30 gün herhangi bir hareketlilik olmadığı takdirde hesabınız otomatikman bir daha girilmemek üzere kapatılacaktır.

Twitter Hesabı Silmeden Önce Yapılması Gerekenler

Hesap silme işlemi geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Bunların başında atılan tweetlere ulaşamama ve hesap adını kullanamama gelmektedir. Bu nedenle bu bilgileri koruma altına almanız ilerde pişman olmamanız için önemlidir.

Twitter hesabını silmeden önce kullanıcı adınızı değiştirmeniz faydalı olacaktır. Değiştirmeden hesabınızı sildiğiniz takdirde tekrardan aynı isimle twitter hesabı almanız mümkün olmayacaktır. Fakat hesabı silmeden önce isim değişikliği yaparak hesabı sildiğiniz zaman diğer hesabınız ile tekrardan hesap açabilirsiniz.

Atılan tweetleri de koruma altına almak için yapılabilecek yöntem mevcuttur. Attığınız tweetlerin arşivini bilgisayarınıza indirmeniz mümkündür. Bunun için Twitter mobil hesap silme işlemlerini gerçekleştirmeden önce arşivleme bölümünden tweetlerinizin arşivini rar olarak muhafaza ediniz.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık