Telefona Root Nasıl Atılır?

Telefona root atma nasıl yapılır hususuna başlamadan önce cihazınızı yedeklemenizi öneriyoruz!

telefona-root-nasil-atilir

Telefona root atma nedir enine boyuna araştırdıktan sonra sizde kullandığınız tablet ya da telefona root atmak isteyebilirsiniz. Peki ama telefona root nasıl atılır biliyor musunuz?

Telefona root atma alet üzerinde geniş bir yetkinlik sağlamanızı mümkün kılacağını unutmamak gerekir. Bu nedenle cihazında bir şeylerin ters gitmesi garanti kapsamı dışına çıkmanıza sebep olabilir. Her olasılığa karşı cihaza root atmadan önce mevcut verilerin depolanması gerekir.

Telefona Root Nasıl Atılır Aşamaları

Telefona root atma nasıl yapılır hususuna başlamadan önce cihazınızı yedeklemenizi öneriyoruz. Cihazı yedekledikten sonra erişim yöneticisi uygulamalardan birisi bilgisayara kurulur. Örneğin, KingRoot uygulaması çoğu telefon modelini desteklediği için önerilen bir uygulamadır. Kurulum sırasında karşılaşılan reklam butonları reddedilebilir.

Telefon ayarlarından telefon hakkında kısmına giriş yapılır. Yapı numarası sekmesine ulaşılır ve ekrana 7 kez tıklanır. Böylece geliştirici olarak cihaz kişiyi tanıyacaktır. Sonra, telefon hakkında sekmesinden geliştirici seçeneklerine giriş yapılarak “USB hata ayıklama” etkinleştirilir.

Bilgisayara kurulan root uygulaması açılır, telefon bilgisayara bağlanır. Program telefonu algılayana dek beklenir ve “USB hata ayıklamasına izin verilsin mi” ekranına izin verilir. Son olarak programdaki root butonuna tıklanır. Telefon bu sırada birkaç kez yeniden başlayacaktır. İşlem tamamlandığında telefon kullanıma hazır duruma gelecektir.

Root Erişimi Tehlikeli Mi?

Cihazı rootlamak, kişiye telefon üzerinde tam hakimiyet kurma imkanı sağlar. Ancak bu işlemin yararları olduğu kadar zararları da vardır. Telefona root atmak, android işletim sistemini olağan işleyişi dışında çalıştırmak anlamına gelir.

Root atılan cihazlar garanti kapsamı dışına çıkmaktadırlar. Root atılmış cihaz, trojan denilen kötü amaçlı yazılımlara açık bir hale gelir. Böylece kişisel parolalar çalınabilir, izinsiz uygulamalar satın alınabilir, zararlı uygulamalar sisteme yüklenebilir. Arıca bankacılık uygulamaları da root atılan cihazlarda işlem görmemektedir.

Telefona Root Nasıl Atılır, Ne İşe Yarar?

Root nedir telefon içinde neleri mümkün kılar bir de buna bakalım. Root ile telefon performansı hızlandırılır. Tüm kök klasörlere erişim açılır. Pil ömrü uzatılır ve arka planda çalışan uygulamaların daha az enerji harcanması sağlanır.

Ayrıca telefon veya tabletin kullanıcı isteğine göre kişiselleştirilmesine olanak verilir. Kullanıcı dilediği temayı uygulayabilir, normalde izin verilmeyen ses ve ekran ayarlarına erişebilir.

Uygulama güncellemelerinin hızlı gerçekleştirilmesine ortam oluşturur. Ancak root atarken telefonun güvenlik duvarının aşıldığı ve zararlı kodlara açık hale geldiğini unutmamak gerekir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık