Şerit Testere Kılavuzları ve Testere Bıçağının Değiştirilmesi

Şerit Testere Kılavuzları ve Testere Bıçağının Değiştirilmesi

Şerit Testere Kılavuzları ve Testere Bıçağının Değiştirilmesi: Bıçak kılavuzu bilgileri ve şerit testere bıçaklarının güvenli şekilde değiştirilmesi.

Birincisi, bir Bıçak Kılavuzu, bir şerit testere bıçağının tutarlı bir yol boyunca takip etmesine izin veren ve testere mekanizmalarıyla hareket ederken bıçağı sabit bir yolda düz tutma işlevi gören küçük, kalıplanmış bir porselen parçasıdır.

Kılavuz, farklı malzeme kalınlıklarına uyum sağlamak için kılavuzu yukarı ve aşağı kaldıran bir ayar düğmesi ile çalışır.

Bu Yazımızda Neler Var

Şerit Testere Kılavuzları

Silindir Kılavuzları, küçük şerit testere makinelerinde veya bıçak hızları 600 SFPM’nin üzerine çıktığında kullanılır. Neredeyse pullar gibi düz disklerdir ve bandı kontrol etmek için bıçak sıkılığını korumalıdırlar.

Disk Kılavuzları genellikle genel amaçlı, dikey şerit testere makinelerinde kullanılır.

Düz Karbür Kızak tipi Kılavuzlar, yaklaşık 600 SFPM’ye kadar hızlar için iyidir. Kızak kılavuzları, yüksek kesme basıncı kullanıldığında makaralı disk tiplerinden daha iyidir. Kesme kuvvetini daha geniş bir alana yayarak bıçağın arkasında mantar oluşumunu engellerler.

İkincisi, bir şerit testere bıçağını güvenli bir şekilde değiştirmek için çaba ve sabır gerekir, ancak doğru prosedürleri izleyerek, şerit testere operatörünün rutininin ikinci doğası haline geldiğinden bu çaba faydalı olabilir ve daha basit hale getirilebilir.

Daima gözlük takın ve dikkatin yoğun düzeyde olduğu bir zamanda görevi tamamlamak için yeterli zaman ayırdığınızdan emin olun.

Atılacak bir sonraki adım dizisi şunları içerir:

  • Eldiven giyin.
  • Bıçağı bir elinizle alın ve diğer elinizle büküm bağlarını çıkarın.
  • Bant dikey olarak asılıyken, gevşek orta halkayı bulmak için üç halkayı ayırarak bıçağı iki elinizle döndürün.
  • Sadece bir ilmeği tutan eli kullanarak, gevşek orta ilmeği kavrayın.
  • Bu iki halkayı tutun ve bıçağı gövdeden uzak tutarken boştaki elinizi kaldırın.
  • Her bir elinizde bir halka alarak bandı ayırın ve bandın kontrollü basınç altında yaylanarak açılmasına izin verin.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık