2021 Yılında Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri

Mutlaka İzlenmesi Gereken 5 Netflix Dizisi!

Dizi ve film severlerin mutlaka bir Netflix hesabı vardır. Netflix son zamanlarda yaptığı kaliteli yapımlar ile adını duyurmayı başarıyor. Kaliteli yapımlar var ancak halen hangi yapımı izlemeye başlasam diye düşünüyorsanız bu liste tam size göre. Yakın tarihli olarak çıkış yapmış olan en iyi 5 Netflix dizisini sizler için derledik. Aralarında çerezlik diye tabir edilen kısa sezonluk tek solukta bitirilebilecekler de var uzun soluklu izlenebileceklerde. Hadi gelin mutlaka izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında neler var.

Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri Listesi 2021

mutlaka i̇zlenmesi gereken netflix dizileri

Mutlaka izlenmesi gereken Netflix dizileri listesini sizler için detaylı olarak hazırladık. İşte, hazırladığımız o liste…

5. Messiah

Listemizin 5. Sırasında 2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunulmuş olan Mesih dizisi var. Dizi genel olarak Netflix yapımlarının dışında kalıyor ancak yine de orijinal yapımların tadını sonuna kadar veriyor. Dizinin olay örgüsü Suriye de ki savaşta ortaya çıkan ve insanları yönlendiren genç bir adamın etrafında geçiyor. İlk olarak Suriye de ki savaşta ortaya çıkan genç adam kendisine Mesih demediği halde halk tarafından Mesih ilan edilir.

Halkı yönlendirmek ile görevli olduğunu öne süren Genç adam gösterdiği mucizeler ile kısa sürede dünya gündemine oturur. Peşinden giden ya da onu sonradan keşfeden herkes onun Mesih olduğunu söylüyor. Ancak CIA ajanı Eva Geller ise onun sadece bir sahtekâr olduğunu düşünüyor. Al Masih gerçekten sahtekâr birsi mi yoksa Tanrı tarafından dünyaya tekrar gönderilen İsa mı?

Detaylar;

IMDB Puan Ortalaması: 7,9/10

Yapım Türü: Dram, Gizem, Gerilim

Yapım Yılı: 2020

4.  Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri Listesinde Atiye Diziside Yer Alıyor

Listemizin 4. Sırasında yerli bir dizi bulunuyor. Yapımının Netflix tarafından üstlenildiği Atiye Türkiye’yi yabancı dizi sektöründe oldukça iyi bir şekilde temsil ediyor. Dizi genel olarak Göbekli Tepe’de yaşanan esrarengiz olayları konu ediyor.

Söz konusu dizinin başrollerinde Beren SAAT, Mehmet GÜNDUR, Metin AKDÜLGER, Melisa SENOLSUN yer alıyor. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan ve ressamlık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Atiye, küçüklüğünden beri gizemli bir şekilde çizdiği sembolün hiç bilmediği Göbekli tepe de olduğunu öğrenir.

Bulduğu ilk fırsatında Göbekli Tepe’ye doğru çıkan Atiye, Önceden babasının yürüttüğü kazı çalışmalarını devam ettiren Erhan ile tanışır. Erhan ve Atiye’nin hayatı ilk tanışmalarından itibaren gizemler ile dolacak ve beklemedikleri bir şekilde değişime uğrayacaktır. Dizi genel olarak Göbekli tepeyi anlatmakta olup tarihte yaşanan esrarengiz olayları ortaya sürerek Turist çekmek amacı ile yapılmıştır. Ancak amaç ne olursa olsun Atiye dizisini kaliteli yapımlar listesinden indiremez gibi görünüyor. Atiye mutlaka izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında yer alıyor.

Detaylar;

IMDB Puan Ortalaması: 7,8/10

Yapım Türü: Dram, Kurgu, Gizem

Yapım Yılı: 2019

3. Dracula

Listemizin 3. Sırasında çerezlik olarak tabir edilen bir dizi bulunuyor. Her ölümü 90 dakikadan oluşan mini dizi 2020 Yılında çıkan en iyi Drama ve Korku unvanını şu anda elinde bulunduruyor. Az olan bölüm sayısı ile tek nefeste izlenecek tadımlık bir dizidir. Dizi genel olarak 1987 yılındaki Transilvanya’yı anlatmaktadır.

Ünlü Sherlock dizisi yaratıcıları tarafından yapılan dizi kısa sürede oldukça fazla beğeni topladı. Yaşamını kanla beslenerek devam ettiren Dracula, Viktorya döneminin Londra için kurduğu planları yerine getirmek için bir çaba içindedir.

Detaylar;

IMDB Puan Ortalaması: 7,0/10

Yapım Türü: Korku, Dram

Yapım Yılı: 2020

2. Inside Bill’s Brain

Listemizin 2. Sırasında Belgesel tadında kısa bir dizi bulunuyor. Çıktığı zamanlar belgeseller listesinde en üst sırada seyrine devam eden Inside Bill’s Brain, Genel olarak Bill Gates’in hayatını konu almaktadır. 3 Bölümlük mini biyografik dizi Bill Gates’in şu anki konuma gelmek için harcadığı çabaları göstermektedir. Karşılaştığı sorunları pratik zekâsı ile çözmeyi başaran Gates dizi izleyicilerini kendine bağlamayı oldukça iyi bir şekilde başarıyor.

IMDB Puan Ortalaması: 8,0/10

Yapım Türü: Belgesel

Yapım Yılı: 2019

1. La Casa De Papel – LCDP (Money Heist)

Listemizin ilk sırasında kesinlikle bir şekilde adını duymuş olabileceğiniz La Casa De Papel bulunuyor. Netflix dizileri arasına sonrada giriş yapmış olan LCDP kısa sürede kendine oldukça büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Dizi Netflix üzerinde yayınlandığı ilk günlerden beri Türkiye üzerinde en çok izlenen yabancı dizi olma unvanına sahip.

Dizinin kökeni İspanyadır. Genel olarak konusuna bakacak olursak dizinin konusu. Profesör olarak bilinen bilgisayar mühendisinin çocukluğundan beri planladığı soygun planını kendine özel kişilerden oluşturduğu ekip ile hayata geçirmesidir. Bu soygun diğer soygunlardan farklı olacaktır.

İnsanların hazırda olan parasını çalmayacak onlara dokunmadan kendilerine para üreteceklerdi. Dizi de bir banka soygunu değil bir Darphane soygunu bizleri bekliyor.

Dizi içerisinde yer alan ve söz konusu soyunda yardımcı olacak ekip üyelerinin ismi şehir isimlerinden oluşmaktadır. Siyasal olarak ağır göndermeler içeren dizi çok sevilmesi nedeni ile listemizin 1. Sırasında yer alıyor.Mutlaka izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında yer alıyor

IMDB Puan Ortalaması: 8,7/10

Yapım Türü: Drama, Gerilim, Suç

Yapım Yılı: 2017

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık