Kaç Kişi Sosyal Medya Kullanıyor?

Kaç Kişi Soyal Medya Kulannıyor

Her sene düzenli olarak yapılan araştırmalar neticesinde kaç kişi sosyal medya kullanıyor sorusuna cevap aranıyor. Sosyal medya özelinde yapılan incelemelerde küresel anlamda sosyal medya kullanıcısı sayısına ulaşılabiliyor. Dünyada kaç kişi sosyal medya kullanıyor sorusuna yanıt arayan bu araştırma ile ülkemizdeki verilere de ulaşılabilir. Buna göre Türkiye’de kaç kişinin aktif kullanıcı olduğu da ortaya çıkmaktadır.

Bunların yanı sıra yapılan araştırmalar ile instagram kaç kişi kullanıyor sorusuna da spesifik cevaplar edinilebiliyor. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarını baz alan bu araştırmaya gelin daha yakından bakalım.

Dünyada Kaç Kişi Sosyal Medya Kullanıyor?

Kaç kişi sosyal medya kullanıyor öğrenmek adına yapılan araştırmalara bir yenisi daha eklendir. 2020 yılı baz alınarak yapılan bu yeni incelemede sosyal medya kanalları tek tek ele alındı. We Are Social tarafından yapılan araştırmaya göre dünya çapında toplamda 2,4 milyar kişi aktif olarak Facebook kullanıyor. Aynı zamanda yine 2 milyara yakın kişi de YouTube ile vakit geçirebiliyor.

Facebook ve YouYube kullanıcılarına bir de 2 milyarlık ortalama ile Instagram kullanıcıları ekleniyor. Dünyanın en popüler üç sosyal medya platformu olan bu uygulamalara yoğun bir ilgi söz konusu diyebiliriz. Bu oranın içerisinde Türkiye de oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizdeki sosyal medya kullanıcı sayısı dünyada ilk 10 sıralamasına dek çıkabiliyor.

Türkiyede Kaç Kişi Instagram Kullanıyor 2020

Kaç kişi sosyal medya kullanmakta sorusuna küresel ölçekten daha yerel ölçeğe düşerek de bakabiliriz. Buna göre bazı sosyal medya hesaplarının bazı ülkelerde daha popüler olduğunu da görebiliriz. Türkiye de bu anlamda bakıldığında Instagram kullanımında oldukça önemli bir yerde bulunuyor.

Ülkemizde Instagram kullanımı sayısı 38 milyona kadar çıkabiliyor. Bu istatistiksel veri de Türkiye’yi dünya sıralamasında 6. Sıraya yükseltiyor. Dünyada kaç kişi instagram kullanıyor 2020 verilerine göre de bu sıralamanın ilk sırasında ABD yer alıyor. ABD’de ortalama 120 milyon kişi aktif olarak instagram kullanıyor. Bu ülkeyi de 80 milyon ile Hindistan takip ediyor.

Türkiye’de Kaç Kişi Facebook Kullanıyor?

Kaç kişi sosyal medya kullanmakta sorusuna bir de Facebook gibi dünya devi bir sosyal medya platformundan da bakmak gerekiyor. Buna göre elde edilen verilerde bu defa Hindistan ilk sırada yer alıyor. Hindistan’da 2020 verilerine göre toplamda 260 milyon kişi Facebook’u aktif kullanıyor. Bu ülkeyi de 180 milyon kişi ile ABD takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında da 130 milyon ile Endonezya yer alıyor.

Türkiye ise bu sıralamada Avrupa’nın en aktif ülkesi olarak yer alıyor. Digit 2020 raporuna göre ülkemizde tam 37 milyon kişinin aktif Facebook kullanıcısı olduğu söylenebilir. Bu oranla birlikte Türkiye de sıralamada 10. Sırada yer alıyor.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık