Instagram Yeni Güncellemesini Yayınladı

Instagram

Instagram geçen her gün yeni bir güncelleme ile adını duyuruyor. Bu seferki güncellemesi sayesinde Instagram da takipçilere önem verenler sevinçle dolacak. Eklenen yeni özellik sayesinde Instagram kimi takip etmeli özelliğinin yanı sıra kimi takipten çıkartmalı özelliği de bulunduracak.

Son zamanlarda artan üçüncü parti yazılımların önüne bir nebze de olsun geçmek için adım atan Instagram. Aktif olmayan kullanıcıları görüntüleme ve takipten çıkartma panelini geliştirmeye başladı. Yeni gelecek özellik sayesinde profilinizde en az aktif olanları görebilecek ona göre işlem yapabileceksiniz.

Instagram yeni özellik sayesinde kişilerin takip ettikleri sayfaları daha kolay kategorize etmesi sağlanacak. Uzun bir süredir takip ettiğiniz ancak etkileşime girmediğiniz hesapları bir kenara ayıracak olan Instagram. Belirli bir süreden sonra o hesapları takipten çıkmanız için önerilerde bulunacak.

Takip Listesinde Yeni Sekmeler Yer Alacak

Instagram yeni özellik nedeni ile takip listesine yeni sekmeler açacak. Açtığı sekmeler içerisinde en az ve hiç etkileşimde bulunmadığınız kişiler olacak. Bu sayede az etkileşim verdiğiniz ya da aldığınız hesapları tespit edebileceksiniz.

Tespit edilen hesapları takipten çıkarak takip fazlalığından kurtulabileceksiniz. Yeni gelecek bu özellik üçüncü parti yazılımların sonunu getirebilir. Zira bazı kullanıcılar üçüncü parti yazılımlara bilgilerini vererek bu şekilde bilgiler edinmekten hoşlanmıyordu. Yeni gelecek olan özellik sayesinde Instagram uygulamasından çıkmadan kimlerin sizinle en az etkileşimde olduğunu görebilecek ve onları takipten çıkabileceksiniz.

 

Yeni Gelecek Sekmeler İkiye Ayrılıyor

Instagram yeni özelliğini iki farklı kategori altında sunacak. En az etkileşimde bulunulan ve Akışta en çok gösterilen olarak ikiye ayrılan sekmeler sayesinde kişileri tespit etmeniz daha kolay olacak

En az etkileşimde bulunulan bu özellik sayesinde beğeni, DM, hikâye izlenmesi gibi çeşitli özelliklerde en az aktif olan kişileri görebileceksiniz. En az aktif olan kişiler bu şekilde ikiye ayrıldığı için gönderilerinizi görenler ve görmeyenleri daha rahat ayırt edebiliyorsunuz. Sekmeye tıkladıktan sonra gelen panelde kişileri hızlı bir şekilde takipten çıkartabiliyorsunuz.

Akışta en çok gösterilen özellik sayesinde de en çok etkileşim aldığınız kişileri tespit edebilirsiniz. Instagram’ın algoritması gereği en çok iletişimde olduğunuz ve gönderilerini beğendiğiniz kişileri akışta yani ana sayfanızda sizlere gösterir. Yeni gelecek bu özellik sayesinde en sevdiğiniz sayfaları tespit edebilir ve ona göre takipten çıkma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bunların yanı sıra ikiye ayrılan sekmeler içerisinde takip ettiklerinizi en eskiden en yeniye olmak üzere sıralayabiliyorsunuz. Bu sayede önceden takip ettiğiniz adını bile unuttuğunuz sayfalardan kurtulabiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir: INSTAGRAM PLATFORMUNA YENİ BİR ÖZELLİK GELİYOR

Instagram Platformunda Beyaz Liste Özelliği Olacak Mı?

Özellik hakkında henüz bilgiler yok. Ancak ileriki zamanlarda eklenmesi bekleniyor. Şu anki eklenen özellikler içerisinde toplu olarak takipten çıkma özelliği olmadığı için beyaz liste özelliği biraz geç gelebilir. Bu sistemde kişiler siz analiz ederek çıkıp çıkmayacağınıza karar vereceksiniz.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık