InShot Uygulaması Nedir?

InShot-Uygulaması-Nedir

InShot uygulaması video, fotoğraf ve müzik montajı yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir video düzenleme programıdır. Uygulamanın basit bir kullanıma sahip olması, kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Tüm videolar çok bir sürede düzenlenerek hazır hale gelmektedir. Uygulamada, video kırpma ve videonun saniyeleri arasında değişiklik yapma işlemleri oldukça kolaydır. Videoların sesleri ile ilgili düzenleme de yapılabilir. Ses dosyalarını videodan ayırmak ve yerine başka videolar yüklemek imkan dahilindedir.

Bu sayede arka planda başka bir ses dosyası kullanılabilmektedir. Uygulamada pek çok efekt kullanarak video ve fotoğrafları eğlenceli hale getirmek mümkündür. Video ve fotoğrafların renk ayarları, istenildiği şekilde ayarlanabilmektedir. Uygulama cep telefonlarında sorunsuzca çalışmaktadır. InShot PC için herhangi bir sürüm bulunmamaktadır. InShot İndir PC işlemi yapılamamasına rağmen, Android emülatörünü bilgisayara indirerek, uygulamayı bilgisayarda kullanmak mümkündür.

İlginizi çekebilir: Akıllı Telefonlar İçin En İyi Not Defteri Uygulamaları

InShot Uygulaması Nasıl Kullanılmaktadır?

Video Düzenleyici içerisinde yer alan farklı dosyalar için pratik düzenleme araçları bulunmaktadır. Uygulamaya girildiğinde üç seçenek karşımıza çıkmaktadır. Bu seçenekler şöyledir:

  • Video,
  • Fotoğraf,

Bunlardan herhangi birisi seçildiğinde, düzenlenmek istenen dosya seçilmelidir. Dosya seçme işlemi tamamlandıktan sonra düzenleme araçları görünecektir. Bu aşamada, çok sayıda düzenleme aracının yer aldığı dikkat çekmektedir. Düzenleme araçları ile farklı eklentiler yapmak ve medya ögesinin belirli kısımlarını bölmek de sunulan imkanlar arasında yer almaktadır.

InShot Uygulaması Düzenleme Araçları Nelerdir?

Video Düzenleyici içerisinde çok sayıda medya düzenleme aracı bulunmaktadır. Uygulamanın düzenleme araçları şunlardır:

  • Tuval,
  • Müzik,
  • Etiket,
  • Metin,
  • Filtre,
  • Önceden Kesilmiş,
  • Böl,
  • Sil,
  • Hacim,
  • Hız,
  • Tekrarla,
  • Döndür,
  • Ters Çevir,
  • Dondurmak,
  • Geri Sarma.

Inshot Uygulaması Tuval Aracı Nedir?

Inshot Video Düzenleyici içerisinde yer alan Tuval aracı, üç farklı bölüme ayrılmaktadır. Bu bölümlerden biri olan Oran sekmesi ile, video ya da fotoğrafın ekran boyutu ayarlanmaktadır. Bu sayede herhangi bir medya öğesini 1:1, 4:5, 16:9, 9:16 gibi pek çok boyuta çevirerek, başka uygulamalara uygun hale getirmek mümkündür. Tuval araçları içerisinde yer alan bir diğer sekme de Zoom sekmesidir. Bu sekme sayesinde video ya da fotoğrafa yakınlaştırma ve görüntüden uzaklaştırma yapmak mümkündür.

Videoya yapılan yakınlaştırma ve uzaklaştırmanın derecesi ayarlanabilmektedir. Bu sekme içerisinde dört farklı araç daha bulunmaktadır. Bu dört araç ile video ya da fotoğrafın, görüntünün neresinde konumlanması gerektiği gösterilmektedir. Tuval araçlardan sonuncusu Arka Plan’dır. Bu sekmede; video ya da fotoğrafın arka planını düzenlemek mümkündür. Medya öğesinin arka planına aynı video ya da fotoğrafın farklı şekillerini koymak mümkün olurken aynı zamanda arka planın rengini değiştirmek, arka plana farklı video ya da fotoğraf eklemek de imkan dahilindedir.

Uygulamadaki Müzik ve Etiket Araçları Nasıl Kullanılır?

Uygulamadaki Müzik aracında üç farklı bölüm bulunmaktadır. Videoya fotoğrafa herhangi bir müzik, ses kaydını ve efekti ekleme imkanı bulunmaktadır. Bu araçlardan herhangi biri seçildiğinde alt kısımda, ses dosyasına ilişkin bir alan ortaya çıkmaktadır. Seçilen ses dosyasının uzunluğunu seçme ya da istenilen kısımdan bölme işlemleri yapmak oldukça kolaydır. Etiket araçlarında da farklı ikonlar yer almaktadır. Bu ikonlar fotoğraf ve video içerisine dahil edilmektedir. Bu bölümü kullanarak medya ögesinin üzerine başka bir fotoğraf eklemek de imkan dahilindedir.

Video ve Resimlere Yazı Ekleme İmkanı Var Mıdır?

Inshot uygulaması içerisinde yer alan Metin kısmından, video ve fotoğraflara yazı eklemek de sunulan imkanlar arasında yer almaktadır. Metin sekmesine tıklandığında video ya da fotoğraf üzerinde belirlenen alanın içerisine istenilen metin yazılmaktadır. Metin boyutunu, rengini, yazı tipini, konumunu ve eğimini de belirlemek mümkündür. Metnin sola dayalı, ortada ya da sağa dayalı olup olmayacağı da bu şekilde belirlenebilmektedir. Uygulamanın sahip olduğu araçlar tarafından çok sayıda özellik bulunmaktadır.

Filtre Sekmesi Ne Amaçla Kullanılmaktadır?

Filtre sekmesini kullanarak video ya da fotoğrafların görüntülerinde değişiklikler yapılabilmektedir. Video oynarken kar ya da yağmur yağması, görüntünün elektriklenmesi, görüntüde anlık parlamaların yaşanması, aniden bulanıklaşma ve kararmaların oluşması gibi pek çok efekt seçeneği bu araç sayesinde mümkün olmaktadır. Ayrıca bu bölümde yer alan Ayarlama sekmesi ile video ve fotoğrafın parlaklığı, kontrası, doygunluk ve ton gibi pek çok özelliği de düzenlenebilmektedir. Tek tek bu özelliklerle uğraşmak istemeyenler için hazır filtreler de mevcuttur.

Hacim ve Hız Araçları Nasıl Kullanılır?

Video Düzenleyici uygulamada yer alan Hacim sekmesi ile videodaki ses düzeyinin şiddeti belirlenmektedir. Mevcut videonun sesini %200’e kadar artırmak mümkündür. Üstelik videonun farklı bölümlerinde bu değişim sağlanabilmektedir. Uygulamada bulunan hız sekmesi ile de videonun mevcut hızı artırabilmekte ya da azaltılabilmektedir.

Videolarda normal oynatma hızının iki katına kadar hızlandırma yapmak imkan dahilindedir. Araçlar bölümünde video ya da fotoğrafın yönünü değiştirme ve videoyu dondurma gibi seçenekler de mevcuttur. Görüntüler arasında farklı geçişler yaparak videonun keyifli bir hale getirilmesi sağlanabilmektedir.

Uygulama Telefonda Çok Yer Kaplar Mı?

Inshot Video Düzenleyici telefonda fazla bir yer kaplamamaktadır. Uygulamanın boyutunun küçük olması, kullanıcılar tarafından takdir görmektedir. Uygulamanın toplam boyutu 29 MB’dir Türkçe dil seçeneği uygulamanın içerisinde mevcuttur. Akıllı telefonların uygulama yükleme bölümünden inshot indir komutu vermek yeterlidir. Uygulamayı kullanmaya başlamak için de herhangi bir hesap açma işlemi yapmaya gerek bulunmamaktadır.

Uygulama Ücretli Midir?

Uygulamanın temel özellikleri ücretsiz olarak sunulmaktadır. Kesme, bölme, ekleme, değiştirme ve pek çok özellik için ücret talep edilmemektedir. Ancak, pek çok efektin kullanılabilmesi için uygulamanın inshot pro apk versiyonu satın alınmalıdır. Temel efektler dışındaki efekt ve filtreler ücretli olarak sunulmaktadır. Ücret ödemeden de pek çok özellik kullanılabilmektedir. Uygulama içerisinde reklamlar rahatsız etmeyecek düzeyde azdır. Bu sayede reklamlarla vakit kaybetmeden rahat bir kullanım mümkündür.

InShot Uygulaması Hakkında Sık Sorulan Sorular

Fotoğraf ve video düzenleme uygulaması olarak bilinen InShot uygulaması, özellikle sosyal medya kullanıcıları için büyük kolaylıklar sağlıyor. Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına bol bol içerik yükleyen kullanıcılar bu uygulama sayesinde fotoğraflarına birçok düzenleme yapabiliyorlar.

Ayrıca TikTok için kısa videolar çeken kullanıcılarda yine bu uygulama sayesinde videolarını düzenleyebiliyorlar. Kısacası video düzenleme programı olarak da tanımlayabileceğimiz bu uygulamayla hem fotoğraflar hem de videolar üzerinde birçok düzenleme yapılabiliyor.

InShot Uygulaması Nedir?

İlk olarak InShot uygulaması ne işe yarar? Sorusunu kafanızda fazla soru işareti bırakmamak adına biraz detaylı cevaplamak istiyoruz. Özellikle TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını kullananlar için bu uygulama oldukça önemli.
Çünkü sosyal medyada fotoğraf, video paylaşımı yapanlar bu uygulamayla içeriklerine düzenleme yapabiliyorlar. Örneğin, bu uygulama sayesinde videolara müzik ve çıkartma gibi şeyler eklenebiliyor. Ayrıca yine bu uygulama sayesinde fotoğraflara filtre gibi şeyler uygulanabiliyor. Kısacası bu uygulamanın içerisinde saydıklarımız dahil birçok farklı düzenleme seçeneği mevcut.

InShot Uygulaması ile Neler Yapılabilir?

InShot uygulaması ile fotoğraflara filtre ekleme, yazı ekleme, efekt ekleme gibi işlemler yapabiliyorsunuz. Ayrıca yine bu uygulamayı kullanarak fotoğraflarınızda kırpma gibi basit düzenlemelerde yapabiliyorsunuz.
Video düzenleme kısmında ise bu uygulamayı kullanarak videonuza filtre ekleme, yazı ekleme, çıkartma ekleme gibi işlemler gerçekleştirebiliyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra bu uygulamayla videolara müzik ekleme gibi şeylerde yapabilmeniz mümkün. İçerisinde birçok farklı düzenleme yapılabilen uygulamanın dikkat çeken bazı özellikleri bu şekilde oluşuyor.

InShot Uygulaması Ücretli mi?

Video ve fotoğraf düzenleme uygulaması olan InShot uygulaması ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Üstelik ücretsiz kullanımda uygulamanın içerisinden birçok seçeneği kullanabiliyorsunuz. Örneğin, ücretsiz sürümü kullanarak fotoğraflara birçok efekt, filtre vb. şeyler uygulayabiliyorsunuz.
Aynı şekilde ücretsiz InShot uygulaması video düzenleme işlemlerinde de videolarınıza birçok filtre vb. şeyler uygulayabiliyorsunuz. Ancak uygulamada bulunan tüm filtreleri, efektleri ve diğer özellikleri kullanabilmek için uygulamanın Pro sürümünü satın almanız gerekiyor. Satın alma yapmadığınız takdirde sadece ücretsiz sürümde izin verilen özellikleri kullanabiliyorsunuz.

InShot Uygulaması Nasıl İndirilir?

InShot uygulaması indirmek için kullandığınız cihazın uygulama mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Yani Android kullanıcısıysanız Google Play, iOS kullanıcıysanız AppStore mağazasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu mağazalardan herhangi birisine giriş yaptıktan sonra ‘InShot’ diye arama yaparak uygulamaya ulaşabilirsiniz.

InShot Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılara birçok özellik sunan InShot uygulaması oldukça basit şekilde kullanılabiliyor. Uygulamayı kullanarak video ve fotoğraflarınıza düzenleme yapabilmek için çok fazla bilgiye ihtiyacınız yok. Uygulamayı çalıştırdığınızda ‘Video’, ‘Fotoğraf’, ‘Kolaj’ seçeneklerinden kullanmak istediğinizi seçin.
Daha sonra düzenlemek istediğiniz video veya fotoğrafı seçtiğinizde alt kısımda birçok seçenek göreceksiniz. Bu seçeneklerden kısaca birkaç örnek vermek istiyoruz. Örneğin, InShot uygulaması ‘FİLTRE’ kısmından video veya fotoğraflarınıza filtre uygulayabilirsiniz.
Ayrıca ‘AYARLAMA’ kısmına tıklayarak video veya fotoğraf üzerinde kontrast, sıcaklık, parlaklık gibi birçok düzenleme yapabilirsiniz. Kısacası alt kısımda bulunan seçeneklerden ihtiyacınız olana tıklayarak fotoğraf ve videolarınızı istediğiniz şekilde düzenlemeniz mümkün.

InShot Uygulaması ile Videoya Müzik Nasıl Eklenir?

InShot uygulaması videoya müzik ekleme işlemi oldukça kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor. InShot müzik ekleme işlemi için ilk olarak uygulamayı açın. Uygulamayı açtıktan sonra ‘Video’ seçeneğine tıkladıktan sonra müzik eklemek istediğiniz videoyu seçin. Daha sonra alt kısımda bulunan ‘MÜZİK’ kısmına tıklamalısınız.
Ardından açılan kısımdan isteğinize göre ‘PARÇALAR’, ‘EFEKTLER’ veya ‘KAYIT’ kısmına tıklayabilirsiniz. Son olarak eklemek istediğiniz parçaya dokunarak ‘KULLAN’ seçeneğine tıklayabilir ve ardından sağ üstteki tik işaretiyle eklemeyi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından InShot uygulaması ile videoya müzik ekleme ücretsiz işleminiz gerçekleştirilmiş olacaktır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık