Google Meet Ve Tüm Özellikleri

Google Meet Nedir?

Şirketiniz ve kişisel hayatınız için sizlere bulunmaz, kesintisiz ve kaliteli görüntülü konuşma sunmaktadır. Google Meet Google Workspace’nin önemli uygulamalarından bir tanedir. Diğer tüm uygulamaları için HTekin Dijital Web Çözüm Hizmetleri web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Üstelik dilerseniz tüm bu uygulamaların eğitimini alabilecek veya bu uygulamaları sizlerin isteği üzerine biz yönetebiliriz. Bu içeriğimizde sizlere Google Meet nedir detaylı bir şekilde anlatacağız.

Google Meet nedir? Kullanıcıların internet üzerinden sesli ve görüntülü olarak iletişim kurmasını sağlayan Google’ın çevrimiçi toplantı platformudur.

Google Meet İle Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılır?

Google Meet ile video konferans yapmak oldukça kalitelidir. Diğer uygulamalara göre kalitesini kolaylıkla fark edebilirsiniz. Google Meet uygulamasını indirerek kaliteli görüntülü sohbetlerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Bulunduğunuz her alanda dilediğiniz gibi görüntülü konuşarak toplantılarınızı geciktirmeden yapabilirsiniz. Google Meet ile giriş yapabileceğiniz Gmail hesaplarınızı birlikte inceleyelim.

  • Kişisel Gmail Hesabı: Tamamen ücretsiz olan Google Meet uygulamasına kişisel Gmail hesabınız ile giriş yaparak sevdikleriniz ile kesintisiz sohbetin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik 100 kişi ile kesintisiz bir şekilde 1 saat görüşme sağlayabilirsiniz. Kişi sayısında düşüş oldukça konuşma süresinde de artık olacaktır. Öyle ki, 1 kişi ile 24 saat kadar uzun bir süre kesintisiz konuşabilirsiniz. Uygulamayı kullanacağınız cihaza indirerek kişisel Gmail hesabınız ile giriş yapmanız yeterli olacaktır.
  • Kurumsal Gmail Hesabı: Şirketiniz adına kurumsal Gmail hesabı ile giriş yaptığınızda toplantılarınızı kesintisiz ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik kurumsal Gmail hesabı ile giriş yaptığınızda sizleri birçok avantajlar bekliyor olacak. Örneğin; Business Plus ya da Enterprise gibi seçenekleri satın alarak kişi sayısını ve görüşme süresini sınırsız hale getirebilirsiniz.

Google Meet Kullanım Kolaylığı

Google Workspace’nin diğer tüm uygulamalarında olduğu gibi Google Meet Uygulamasında da kullanım kolaylığı mevcuttur. Tek yapmanız gereken uygulamayı kullanacağınız cihaza indirerek kişisel Gmail hesabınız ya da kurumsal Gmail hesabınız ile giriş yapmak olacaktır. Uygulamayı aktif hale getirmenizin ardından video konferanslarınızın tadını çıkarabilirsiniz. Şimdi dilerseniz bir diğer başlığımıza birlikte göz atalım.

google meet kullanım kolaylığı

Google Meet İndirme İşlemi

Bilgisayar veya akıllı cihazlarınıza Google Meet indirin ve kullanmaya başlayın.

 Telefon/Tablet: Uygulamayı indireceğiniz cihazınız ister İOS Sürümlü olsun ister Android, farketmeden Google Meet’i kolayca indirebilirsiniz. İOS sürümlü cihazınızdan App Store uygulamasına, Android sürümlü cihazınızdan Google Play Store uygulamasına giriş yaparak, arama çubuğuna Google Meet yazın ve indirme işlemini tamamlayın. Ardından Gmail hesabınızı girerek uygulamayı aktif hale getirebilirsiniz.

  • Bilgisayar: Bilgisayarınızı aktif hale getirmenizin ardından kullanmış olduğunuz tarayıcıyı açarak arama çubuğuna “meet.google.com” yazarak önünüze çıkan sayfadaki adımları takip edin ve uygulamayı bilgisayarınıza indirin. Ardından Gmail hesabınız ile giriş yaparak uygulamayı aktif hale getirebilirsiniz.

Google Meet İle Video Konferans Nasıl Başlatılır?

Google Meet uygulamasını kullanacağınız cihazınıza indirdiğinize göre artık video konferans açabilir ve görüntülü konuşmanızın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, “Yeni Toplantı Oluştur” simgesine tıklamak olacaktır. Sonrasında toplantı günü, saati ve toplantı adı gibi bilgilerini girerek görüntülü görüşeceğiniz kişiyi seçin. Şimdi tek yapmanız gereken toplantı gününü ve saatini beklemek kalacaktır.  Şimdi bir diğer başlığımızı birlikte inceleyebiliriz.

Gizlilik Ve Güvenlik

Google altyapısı ve güvencesi ile size sunulan Google Meet uygulamasının güvenliği üst düzeyde tutulmaktadır. Meet uygulamasında, kötü amaçlı kullanıcılar tarafından bilgileriniz asla ele geçirilemez. Video koruma yasaları üst düzeyde tutularak tasarlanmıştır. Google Meet uygulamasını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık