Gitar Tutkunları İçin Benzersiz Uygulama: GuitarTuna

Gitar Tutkunları İçin Benzersiz Uygulama: GuitarTuna

Her insan mutlaka bir müzik aletine ilgi duymuştur. Kimi zaman bu ilgisini gerçekleştirmiş, kimi zamansa çalmayı bile denememiştir. Müzik aletlerinin kendi türlerine göre zorlukları vardır. Özellikle gitar, piyano, keman gibi aletler diğerlerine oranla biraz daha öğrenmesi zor aletlerdir. Fakat gitar, GuitarTuna uygulaması sayesinde bunların arasından kolayca sıyrılabiliyor.

Evde, dışarda, okulda, işte her an cep telefonunuzdan ya da bilgisayarlarınızdan ulaşabileceğiniz bir akor düzenleme uygulaması olduğunu söylesek… Üstelik emsallerine göre çokça kullanışlı ve doğru sonuçlar veriyor. Tüm gitar türleri için; akor ayarlamaya yarayan ve bunun yanında ek seçenekler de sunan ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik gürültülü alanlarda bile gitarınızın sesini tanıyarak diğer sesleri simüle ediyor. Sol el kullananlar için de ayarlama seçenekleri düşünülmüş. Şimdi gelin, uygulamayı yükleme aşamasından kullanımına kadar tüm detayları inceleyelim.

GuitarTuna Nasıl Kullanılır?

GuitarTuna uygulamasını telefonunuza indirip açtığınızda, akoru ayarlamaya yönelik gerekli izinleri (ses kaydetme vb.) sizden aktif etmenizi isteyecektir.

Bu izinleri verdikten sonra karşınıza “Tuner” bölümünde yer alan bir gitar simülasyonu ve akor dizilimi verilecektir. Akorunuzu ayarlamak için telefonunuzda uygulamayı açık bir şekilde bırakıp, gitarınızı elinize alarak istediğiniz akorlar için ayarlama işlemini yapabilirsiniz. Tellerden birine dokunduğunuzda uygulama otomatik olarak hangi panelde (D,A,E,G,B,E) olduğunuzu anlayabiliyor.

Normalden fazla tiz ya da pes olduğunu düşündüğünüz tele dokunup, ekrandaki imlecin yeşil bir tik işareti aldığını gördüğünüzde akor işleminizi doğru yaptığınız anlamına geliyor. + ve ya – değerler alıyorsa akoru tekrar ayarlamalısınız.

Bu uygulamada sadece akor ayarlanmadığından, ekstra bölümler olduğundan bahsetmiştik. Akor işleminizin ardından isterseniz “Games” bölümünden akor öğrenme egzersizleri yapabilir, alıştırmalar yaparak bilgilerinizi güçlendirebilirsiniz.

“Tools” bölümünde yer alan “Metronome” isimli alandan ritim çalışmalarınız için gerekli ritim seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. Yine aynı bölümde yer alan Chord Library alanında hangi parmağın hangi teller üzerinde akorları bastığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca yanda yer alan ses simgesine tıkladığınızda ekrandaki akorun basılmış halini sesini size dinletecektir.

GuitarTuna Hangi Platformlardan İndirilir?

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık