Fortnite da Sizi Zafere Götürecek 10 Taktik

Fortnite

Battle Royale oyunları arasında oldukça popüler olan ve alışması uzun süren Fortnite’a yeni başlayan biriyseniz bazı taktiklere ihtiyacınız var. Sizler için hazırladığımız bu yazıda Fortniteda oyun kazanabilmeniz için öğrenmeniz gerekenleri listeledik. Dilerseniz hemen başlayalım.

1.    Fortnite Ayarlarınızı Kendinize Göre Özelleştirin

Fortnite oyun ayarları ilk başta size oldukça farklı gelebilir. Özellikle başka oyunların kontrollerine aşinaysanız klavye ve fare ayarlarınızı oyunu buna göre özelleştirmeyi unutmayın.

2.    Nereye İneceğinize İyi Karar Verin

Oynadığınız oyun moduna göre ineceğiniz yer değişkenlik gösterebilir ancak asıl mantık harita da otobüs nereden nereye gidiyorsa siz o tarafın tersine atlamasınız. Örneğin otobüs doğudan başlayıp batıya doğru uçuyorsa siz güneye doğru inmeniz gerekli. Bunun nedeni ise 100 kişi arasında en boş ve ıssız alanlarda rahat bir şekilde eşya toplamanıza yardımcı olmak. Millet orada birbirini yerken siz en uzaklarda silahınızı cephanenizi doldurmuş olacaksınız.

3.    Uçuş Mekaniğini Kavrayın

Otobüsten atladıktan sonra serbest uçuşa geçeceksiniz. Burada istediğiniz yöne uçabilme özgürlüğüne sahipsiniz ama yukarıdaki maddede de belirttiğim gibi savaşın dışındaki yerlere inmeniz gerektiği için havada ne kadar süzülürseniz o kadar iyi. Karaktere bakış açımızı gökyüzüne doğru tutarak haritanın diğer ucuna kadar uçabiliriz ve bu da tam bizim istediğimiz şey. Belirli bir noktadan sonra da paraşüt açılacak ve paraşütle de istediğiniz manevraları yaparak iniş yapabilirsiniz.

4.    Yere İndikten Sonra Hızlı Eşya Toplamaya Odaklanın

Haritada istediğiniz yere indikten sonra amacınız her yeri didik didik aramak olacaktır. Evlerin içi ve dışı toplanmayı bekleyen eşyalarla dolu fakat buradaki mantık da işinize yarayacak eşyaları hızlı bir şekilde toplamanız. Örneğin bulunduğunuz konumda hem tabanca hem de tüfek varken tüfek almanız sizin yararınıza olacaktır. Tabii hızlı eşya toplama esnasında hızlı düşünmeniz ve aynı zamanda hızlı hareket etmeniz gerekli. Bu yüzden pratik yaparak bu yeteneğinizi geliştirmeniz sizin yararınıza olur. Bu eşya toplama sırasında ihtiyacınız eşyalara öncelik vermeyi unutmayın.

5.    Ölen Değil Öldüren Olun

Fortnite içerisinde alan diyerek tabir ettiğimiz çemberin merkezinde olursanız başkaları tarafından öldürülme ihtimaliniz her zaman az olur ve bunun yanında sizin birilerini öldürmeniz daha kolay olur. Eğer sürekli çemberin uzağında kalıp alana yetişmeye çalışırsanız da başka oyuncuların hedefinde gafil olarak avlanmaya mahkum olursunuz.

İlginizi Çekebilir: Clash of Clans

6.    Fortnite da Amaç Hayatta Kalmak Öldürmek Değil!

Fortnite da birilerini vurmak elbette zevkli ve gerekli bir olay fakat asıl amaç sürekli birilerini öldürmek değil son hayatta kalan olmak. Örneğin bir bölgede savaşan birkaç kişiyi gördüyseniz ve onlar sizi farketmediyse ordan kaçmanız sizin yararınızadır. Sadece çatışmada değil gözünüzün önünden geçen ama sizi farketmeyen düşmanı bile es geçmeniz sizin kârınıza olur. Eğer sizlik olmayan çatışmalara dahil olmaya çalışırsanız birçok zarara girmişsiniz demektir. Bu zararlar şu ki bu çatışma sırasında hasar almamanızın imkanı yok ve silahınızın sesi tüm bölgeye yayıldığı için bulunduğunuz konumu da belli etmiş oluyorsunuz. Oyunda olan her pozisyonu kendi avantajınıza kullanmak gerekli.

7.    Kapıları Kullanın

Belki bu başlığı ilk okuduğunuzda saçma gelebilir fakat gerçekten kapıları kendi avantajına göre kullanabilirsiniz. Fortnite da binalardaki kapılar girdiğiniz yöne göre açılıyor. Yani girdiğiniz binanın kapısını dışa doğru açarsanız oyuncular bu binayı gördüğünde çoktan buraya girdikleri imajını uyandırabilirsiniz. Bu sayede düşmanlarınızla karşılaşma olasılığınızı düşürmüş olursunuz. Bunun haricinde bina içerisinde çatışma olduğunda kapıları açıp kapatarak dikkat dağıtabilirsiniz.

8.    İnşaa Yeteneğinizi Geliştirin

Fortnite da savaş ortamında geçen bir oyun olabilir fakat yapısal olarak bu oyunda bina inşaa etmek zorundasınız. Ne kadar oyunculara bu durum zor gelse de kendinize göre özelleştirdiğiniz tuş atamalarıyla bu özelliğe alışmak gerekiyor. Fortnite da hayatta kalmanın önemli kuralı olan inşaa mantığını öğrenirseniz oyun sizin için oldukça kolaylaşır. Eğer inşaa pratiği kazanmak istiyorsanız Save the World DLC’sini satın alarak da pratik yapmaya başlayabilirsiniz.

9.    Hazine Sandıkları Kurtarıcınızdır

Fortnite da eşya bulmanın çok farklı yolları vardır ama en iyisi hazine sandıklardır. Bu sandıklardan çıkan eşyalar oldukça işinize yarayabilir. Bu nedenle buradaki sandıkların bulundukları yeri öğrenmek ve aklınızda tutmak avantaj sağlar.

10. 3.Şahış Bakış Açısının Nimetlerinden Faydalanın

Fortnite bildiğiniz gibi 3. şahıs nişancı oyunu ve bu oynanışın sunduğu bir güzellikte kendinizi göstermeden rakibinizi görebilecek olmanız. Kamera açısını koridorlarda veya bazı dönüşlerde oldukça etkili şekilde kullanabilirsiniz. Bu yüzden her köşeyi ve dönüşü iyi değerlendirin.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık