Facebook Shops Tanıtıldı

Facebook Shops Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Günümüzün en popüler ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, yeniliklerine ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylar içerisinde oyun tutkunları ve çalışanlar için yeniliklerini açıklayan firma, bu kez alışveriş tutkunları için özel olarak geliştirdiği uygulamayı duyurdu. Shops ismi verilen uygulama sayesinde kullanıcılar, son derece kolay bir şekilde alışverişlerini yapabilecek. Peki, sosyal medya devi tarafından geliştirilen mobil uygulama Facebook Shops nedir, özellikleri nelerdir? Alışveriş tutkunları tarafından oldukça merak edilen bu sorunun yanıtını sizler için inceliyoruz.

Facebook Shops Nedir?

Facebook Shops, Sosyal medya devi Facebook tarafından geliştirilen mobil alışveriş uygulamasıdır. Ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulacak uygulama hem Facebook üzerinden hem de Instagram üzerinden sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek.

Facebook Shops Özellikleri

Sosyal medya devi Facebook tarafından geçtiğimiz günler içerisinde tanıtımı yapılan Facebook Shops özellikleri ile dikkat çekiyor. Küçük çaplı işletmelere özel olarak sunulan uygulama sayesinde kullanıcılar oldukça kolay bir şekilde alışverişlerini yapabilecek. Peki, yeni alışveriş uygulamasının diğer özellikleri neler?

Ürün Özelliklerini Düzenleyin

İlerleyen haftalar içerisinde kullanıcılara sunulması beklenen mobil alışveriş uygulamasında ürün özelliklerini düzenlemek son derece kolay. Uygulamayı kullanmak isteyen satıcılar çok kolay bir şekilde profillerini oluşturabiliyor, ürünlerini kolaylıkla sisteme yükleyebiliyor, yüklediği ürünlerinin özelliklerini düzenleyebiliyor veya dilediği bir ürünü ön plana çıkarabiliyor.

Kişileştirme

Sosyal medya devi Facebook tarafından sunulan alışveriş uygulaması zengin kişileştirme özellikleri ile dikkat çekiyor. Dileyen müşteriler uygulama içerisinde yer alan kapak resmini kendi zevkine göre düzenleyebiliyor, dileyen müşteriler ise çok kolay bir şekilde profil resmini değiştirebiliyor.

Satış Yöntemleri

Başta küçük işletmeler olmak üzere birçok kullanıcı, ürünlerini oldukça kolay bir şekilde uygulama içerisinde satabilecek. İsteyen kullanıcılar ürünlerini etiketleyebilirken isteyen kullanıcılar ise ürünlerini canlı yayın yaparak veya ürünlerini hikaye alanında paylaşarak satışlarını yapabilecek.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yeni alışveriş uygulaması Facebook Shops ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor. Facebook ve Instagram kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunulması beklenen uygulamanın beta süreci ise bu yaz içerisinde başlaması bekleniyor. Ülkemizde de kullanıma açılıp açılmayacağı henüz belli olmayan uygulamanın resmi çıkış tarihi ise açıklanmadı.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık