En iyi Yol ile Adım Adım Facebook İşletme Hesabı Silme İşlemleri 2022

Facebook işletme hesabı silme

Firmanızı kapatmak istediğinizde sosyal medya hesaplarınızdan, Facebook işletme hesabı silme işleminizi bu yollar ile kolayca kapatabilirsiniz.

İşletmeniz olduğunda sosyal medya hesapları önemlidir ve birçok marka bu sayede büyür. Sosyal medya hesaplarına bakıldığında en çok kullanılan twitter, instagram ve Facebook olarak karşınıza çıkmaktadır. Facebook kullandığınızda işletmeniz için Facebook Business Manager bilmenizde yarar vardır.

Facebook Business Manager kısaca Facebook işletme hesabı demektir. Facebook işletme hesabı açma ne kadar kolay ise Facebook işletme hesabı silme işlemi de o kadar kolaydır. Sizler için hazırladığımız listede Facebook işletme hesabı silme işlemini adım adım nasıl yapıldığını bulabileceksiniz.

Facebook İşletme Hesabı Nedir: Facebook İşletme Hesabı Silme

Facebook işletme hesabı, reklamlarınızı yayınlama ve takip etmek için pazarlama faaliyetlerini diğer ortaklarla entegre etmelerini sağlayan platformdur. Platformu kullandığınızda reklam yayınlama ve takip etmenin yanı sıra reklam hesabı içeren varlıklarınızı yönetebilirsiniz. Ayrıca reklamlarınızı yönetmeniz için herhangi bir ajan veya pazarlama ortağı ile daha iyi hale getirebilirsiniz.

Facebook business işletme hesabı, şirketler ve markalar tek bir yerden birden fazla reklamları organize etmek için kullanır. Her ne kadar endişe duymadan içerikleri yönetseniz de Facebook işletme hesabı silme işlemini daha önceden bilmek size zaman kazandıracaktır. Özellikle bir işletme hesabınız olduğunda Facebook işletme hesabı dondurma gibi bilgileri bilmeniz işinizi hızlı yapma yolunda emin adımlar atmanızı sağlayacaktır.

Facebook İşletme Hesabı Ücretli mi?

Facebook işletme hesabı, çeşitli büyüklükte firmalar veya reklam verenler için ücretli olmayan bir platformdur. Dünyanın en büyük ağına sahip Facebook ile tek bir yerden hesaplarını kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. Böylece işletme hesabınızı, markanıza doğru yatırım yaparak kullanabilirsiniz.

Facebook işletme hesabı kullanarak sağlayacağınız bazı faydalar olabilir:

  • Markanız için pazarlama faaliyetlerini yönetebilirsiniz
  • Diğer sosyal medya hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz
  • Sosyal medya hesaplarınız ile hedef kitleler belirleyebilir, aynı yerden kontrol edebilirsiniz
  • Facebook işletme hesabı silme gibi ayarları kolayca yapabilirsiniz
  • İşletme hesabınıza yönetici ekleyerek isterseniz, Facebook sayfa yöneticisi silme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Reklam bütçesini ayarlayabilir, harcamalarınızı görüntüleyebilir veya tıklamaları tek bir yerden kontrol edebilirsiniz.

Facebook İşletme Ayarları Nerede?

Facebook Manager veya işletme hesabı kullandığınızda profilinizi düzenlemek önemlidir. Facebook işletme ayarları bulmak sandığınız gibi zor değildir. Hesabınızı açtığınızda Business Manager ilk sayfa, ana sayfanız olmaktadır ve bu alanda ayarlara ulaşabilirsiniz.

Facebook işletme hesabı silme gibi ayarları yapabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • İşletme hesabınıza giriş yapın ve ‘İşletme Ayarları’ bölümüne ulaşın
  • Çıkan bölümde ‘İşletme Bilgileri’ne tıklayın
  • Bu alana, işletme hesabınızın adını, kodunuzu yazarak, sayfanın yanında ‘Düzenle’ butonuna tıklayın
  • Daha sonra Ana sayfada bulunan istediğiniz sayfayı seçebilirsiniz.
  • Tüm adımları tamamladıktan sonra ‘Kaydet’ butonuna tıklayın

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Silinir: Facebook İşletme Hesabı Silme

Markanızın varlığını korumak ve pazarlama araçlarını kullanmak için Facebook işletme hesabı kullanmak iyi bir seçenektir. Sunduğu özellikler ile kolayca kitlenizi kontrol edebilir, reklamlarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Facebook işletme hesabı silme özelliği ise tüm ayarlarınızı kaldırmanıza yarar sağlar, böylelikle bilgilerinizi kaldırabilirsiniz.

Facebook işletme hesabı silme olarak genelde iki yol vardır. Bunlardan biri Facebook işletme hesabı kaldırma seçeneği ile kalıcı olarak silinmesi, ikinci ise var olan Facebook sayfa silme özelliği ile sayfanızı Business Manager’den kaldırmaktır. Şimdi burada sizler için iki farklı yolun nasıl uygulandığını adım adım anlatacağız.

Facebook işletme hesabı silme işlemi için aşağıdaki kullanılan adımlar ile kolayca hesabınızı kaldırabilirsiniz:

  • İşletme hesabınıza giriş yapın ve ‘İşletme Ayarları’ bölümüne tıklayın
  • Çıkan ekranda ‘İşletme Bilgileri’ bulacaksınız, oraya tıklayın
  • İşletmeyi Kalıcı Olarak Sil’ ile kolaylıkla tüm bilgileri silebilirsiniz.

Facebook işletme hesabı kapatma işlemini yapmak istediğinizde, hesabınızla ilişkili tüm hesaplar silinecektir. Bazı durumlarda sayfalarınız kişisel profilinize geri taşınabilir veya başka yere gidebilir. Sayfanızı kendiniz oluşturduysanız, sizin profilinize dönmesi muhtemeldir ama başkası oluşturduysa, onun profilinde görülecektir. Ayrıca bu işlem her işletme hesabında görünmemektedir, eğer bu işlem olmadıysa aşağıdaki adımı yapabilirsiniz.

Facebook sayfasını Facebook işletme hesabı silme ile yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımı takip ederek kolayca tüm hesaplarınızı kaldırabilirsiniz (Sayfa kaldırma işlemlerini yalnızca yöneticiler yapabilir).

  • Facebook işletme hesabı silme için hesabınıza giriş yapın ve ‘İşletme Ayarları’ bölümüne tıklayın
  • Çıkan ekranda sırasıyla ‘Hesaplar, Sayfalar’ bölümlerine tıklayın
  • Silmek istediğiniz sayfayı seçtikten sonra ‘Kaldır’ bölümü ile kolayca yapabilirsiniz

Facebook işletme hesabı nasıl silinir?

Facebook işletme hesabınızda ‘Ayarlar’ bölümünden kolayca hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook Mağaza nasıl kapatılır?

Facebook mağaza, profilinizde ayarlar bölümünden kolayca kapatabilirsiniz

Facebook Business hesabı nasıl açılır?

Facebook Business açmak istediğinizde bir işletmenizin olması ve Facebook (business) bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık