Steven Spielberg’ün Yönetmenliğindeki En İyi Filmler

-en-iyi-filmler-

En iyi filmler denildiği zaman Steven Speilberg’ün efsane filmleri akla gelmektedir. Gelin bu muhteşem filmlerin neler olduğuna hep beraber bakalım!

Steven Spielberg 50 yıllık kariyer hayatı olan ve muhteşem işlere imza atmış bir kişidir. Kariyer hayatı boyunca birçok farklı film ve dizide etkin rol oynayan Steven Speilberg sektörde çığır açan kişi olarak tanınmaktadır.

Sektörün en iyisi olarak bilinen Steven Spielberg’ün yönetmenliğini üstlendiği Dünya’nın en iyi filmleri olacak nitelikteki filmler aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir.

Sektörde Çığır Açan Steven Spielberg’ün En İyi Filmleri

1947 yılında dünyaya gelen Steven Spielberg kısa sürede kendi çapında kısa filmler çekmeye başlamıştır. Geniş hayal dünyası olan Steven Spielberg’ün filmleri de bu yüzden oldukça başarıldıır. Peki bu filmler hangileridir?

The Terminal

Gerçek bir olaydan uyarlanmış olan The Terminal 18 yıl boyunca havalimanında yaşayan Mehran Karimi Nasseri’ den esinlenerek çekilmiştir. Komedi- dram olarak kategorize edilen bu film izleyenleri hem güldürüp hem de ağlatmayı gerçekten başarmış bir filmdir.

A.I Artificial Intelligence

Türkçe ismi yapay zeka olan bu film uzak gelecekle ilgili kişilere bilgi vermektedir. 2001 yılında vizyona giren bu filmde ailesinden sevgi görmeye çalışan robot bir çocuğun yaşadıkları anlatılmaktadır. IMDB puanı 7.2 olan A.I Artificial Intelligence en iyi filmler arasında ilk sıralarda yerini almaktadır.

Close Encounters of the Third Kind

Bilim kurgu filmleri arasında yerini ilk sırada alan bu filmin IMDB puanı 7.6’ dır. Yani gayet başarılı olan bu filmin içeriğinde başrol oyuncusunun sıradan hayatının UFO gördükten sonraki değişimi yer almaktadır. 1977 yılında vizyona girmiş film o zamanın bilim kurgu kapsamındaki ilk filmlerindendir.

Empire of the Sun

Kitaplardan esinlenerek hazırlanmış filmleri izlemeyi seven kişilerin mutlaka izlemesi gereken filmler arasında Empire of the Sun bulunmaktadır. ilk çıktığında yoğun ilgi görmeyen bu film şuan IMDB puanı 7.7’ dir. İkinci Dünya Savaşı dönemini konu alan bu filmi de izlemeniz şiddetle tavsiye edilir.

Sinema tarihinin en iyi filmleri denilince en başta akla Steven Spielberg’ün yönetimindeki filmler gelmektedir. Bu efsane filmleri izlemek için neyi bekliyorsunuz.

İlginizi çekebilir: Son 10 Yılın En Yüksek Puanlı IMDb Filmleri

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık