1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Sizi Tehlikelere Karşı Koruyacak En İyi Antivirüs Programları | 6 Öneri

Sizi Tehlikelere Karşı Koruyacak En İyi Antivirüs Programları | 6 Öneri
0

Çevrimiçi olduğunuzda sizi potansiyel tehditlere karşı koruyan en iyi antivirüs programları hangisi? İyi bir antivirüs programı, gerçek zamanlı koruma sağlamak için gelişmiş algoritmalar ve teknikler kullanabilmelidir.

6 En İyi Antivirüs Programları

Bilgisayar kullanıcılarının dünyanın dört bir yanında karşılaştığı en acil sorunlardan biri olan siber güvenlik, internet çağının başlangıcından bu yana süre gelen bir konu olmuştur. Çevrimiçi faaliyetlerimizi güvende tutmak, çevrimiçi teknoloji daha akıllı hale geldiğinden bu yana iyice karmaşık ve zor bir hale geldi.

Windows 10 için en iyi virüs programı seçerken en önemli nokta algoritmalar ve tekniklerdir. En iyi antivirüs programları arasına derin bir dalış yapalım. Her birinin özellikleri, avantajları ve dezavantajları ile birlikte en iyi 6 için geri sayıma başlıyoruz.

ABD Dışı En İyi Antivirüs Programı: Kaspersky Antivirüs

Kaspersky Lab, siber savunma endüstrisinde, 400 milyondan fazla kullanıcının güvendiği en saygın şirketlerden biridir. En iyi antivirüs programları arasında yer alan Kaspersky, genel virüsleri ve zero-day saldırılarını yakalama açısından % 100 etkilidir. Mac, Android veya Windows için Kaspersky’i indirirseniz, güvenilir ve istikrarlı bir koruma elde edersiniz.

Ücretsiz bir deneme sürümü ile çekirdek korumayı elde etmek için bir kuruş ödemek zorunda olmamanız harika bir şey. Yine de kötü amaçlı yazılım tehditlerinin daha da artmasıyla, en üst düzeyde koruma için muhtemelen tam sürüme geçmek isteyeceksiniz.

İyi Yönleri

  • Bağımsız antivirüs laboratuvarlarında elde edilen mükemmel sonuçlar.
  • Malware veya virüslere karşı yüksek düzeyde PC koruması.
  • Hızlı tam sistem taraması.
  • Basit ve net kullanıcı arabirimi.
  • Ebeveyn kontrolü sistemi.
  • Kimlik avına karşı mükemmel koruma.
  • Kaspersky antivirüs eylemleri hakkında detaylı raporlama.

Kötü Yönleri

  • Programın görece yüksek fiyatı.
  • Programın kurulumu için yüksek miktarda bellek ihtiyacı.
  • Veri tabanlarının güncellenmesi sistemin yeniden başlatılmasını gerektiriyor. Güncelleme sırasında sistemin donması da olası bir durum.
sizi tehlikelere karşı koruyacak en i̇yi antivirüs programları | 6 öneri
sizi tehlikelere karşı koruyacak en i̇yi antivirüs programları | 6 öneri

Panda Free Antivirüs

Olağanüstü bir temel siber güvenlik yazılımı arayan PC kullanıcıları, Panda Free Antivirus ile tam olarak ihtiyaç duyduklarını bulacaklar. Hızlı ve hafif olan ve ücretsiz antivirüs programları arasında yer alan Panda antivirüs yazılımı son derece kullanıcı dostu ve benzersiz bir görsel arabirime sahip.

Gerçek zamanlı antivirüs koruması, multimedya / oyun modu, USB koruması ve Panda kurtarma kiti adı verilen ücretsiz PC kurtarma sistemi, pek çok Windows 10 kullanıcısının Panda Free Antivirus’ü koruma için kullanmasının temel nedenidir. Birinci sınıf bir güvenlik seti olarak işlev gören Panda’nın % 100 virüs tespit oranı dikkate alınması gereken gerçek bir güçtür.

Artı Yönleri

  • Kullanılabilirlik: Tamamen siber güvenlik acemileri için bile Panda’da karmaşık olan hiçbir şey yok. Basit kullanıcı arabirimi, evrensel olarak anlaşılabilen simgeler ve hızlı, kapsamlı taramalar ve özetler sunuyor.
  • Android uyumluluğu: PC’lerden daha küçük ve görünüşte daha savunmasız oldukları için, Android akıllı telefonlar ve tabletler hala siber saldırı riski altında. Panda’nın Android yazılımı, pil ömrünü optimize eder, bellek kullanımını izler ve uygulamaların cihaz üzerindeki erişim izinlerini kontrol eder. Uygulamaları ve uygulama güncellemelerini gerçek zamanlı olarak tarar.

Eksi Yönleri

  • Kısıtlı premium özellikler: Çoğu virüsten koruma yazılımı üreticisi, ücretsiz sürümlerini, itibar ve sağlam bir müşteri tabanı kazanmak için çok sayıda özellikle donatmaktadır. Panda tam tersini yapıyor. Premium sürümde sunulan en popüler 13 özellikten, ücretsiz sürümde sadece 2 adet sunulması bir hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilir.
  • Ebeveyn kontrolü yok: Ebeveyn kontrolü, Panda abonelik piramidinin üçüncü kademesinde kullanılabiliyor. Bu özelliğin ücretsiz sürümde bulunması gerekiyordu.
  • Düşük kötü amaçlı yazılım tespit puanı: PC Mag tarafından gerçekleştirilen kötü amaçlı yazılım testi [2], Panda’nın da dahil olduğu pek çok antivirüs programı tarafından tespit edilen kötü amaçlı yazılımların değiştirilmiş sürümlerinin %60 kadarını gözden kaçırdığı tespit edildi. Bu, bir güvenlik yazılımı için çok kötü bir referans anlamına geliyor.

Ücretsiz En İyi Antivirüs Programı: Avast Antivirüs

avast cleanup nedir? özellikleri nelerdir?

Çevrimiçi oyuncular için ücretsiz antivirüs programı olarak dikkat çeken Avast Antivirüs, düzenli olarak siteleri ziyaret eden veya kötü amaçlı yazılım barındırma eğiliminde olan programları kullananlar için mükemmel bir seçenektir. 415’in üzerinde dili destekleyen bu dünya vatandaşı yazılım, basit bir tıklama ile çevrimiçi gizliliği kolaylaştırır.

Avast SecureLine VPN, çevrimiçi etkinliklerinizi internet sağlayıcılarından, reklam verenlerden ve daha birçok şeyden gizlemenizi sağlar. Nerede konuşlandırıldığının önemi yok; ev, kafe veya havaalanı, SecureLine VPN en üst düzeyde mahremiyet sağlar.

İyi Yönleri

  • Rahatsız Etmeyin modu: Avast’ın rahatsız etme modu, oyun alışkanlıklarınıza uymasının yanı sıra, oyun oynarken, film izlerken veya tam ekran modunu kullanırken rahatsız edici pop-up’ları engeller.
  • Uyumluluk: Avast ailesi çok büyüktür, bu nedenle Mac, iPhone, Android cihazınız için koruma arıyorsanız Avast, tek adresli mağazanızdır.
  • Parola yöneticisi: Ücretsiz antivirüs yazılımına bir parola yöneticisinin eklenmiş olması cömert bir davranış. Tüm şifrelerinizi ve tüm kredi kartı numaralarınızı saklayabilen Avast, kullanıcı deneyiminizi tamamen kesintisiz ve korumalı kılan güvenli otomatik form doldurma imkânı sunmaktadır.

Kötü Yönleri

  • Açılır Pencereler: Rahatsız etme modu kapatıldığında, kullanıcılar sık sık açılan bildirimleri rahatsız edici bulabilirler. Yararlı olsalar da sürekli uyarılmak strese neden olabilir.
  • Zorlu arayüz: Karmaşık arayüzlere alışkın olmayan kullanıcılar, Avast Antivirüs kontrol merkezinde aradıkları konforu bulamayacaklar.
  • Parola yöneticisi: Bu ücretsiz antivirüs yazılımının bir parola yöneticisi sunması inanılmaz derecede kullanışlı olsa da bu özelliğe biraz çeki düzen vermek gerekiyor. Gelecekteki güncellemelerde Avast’ın çok faktörlü kimlik doğrulamasını da içermesi beklentiler arasında.

Ücretsiz Antivirüs Programları: Windows Defender

Windows 10 PC’lere yerleşik bir antivirüs özelliği olarak gelen Windows Defender, çoğu PC kullanıcısının kendilerinin bile bilmediği en iyi antivirüs programları arasındadır. Ortalama bir Windows kullanıcısının siber güvenlik deneyimini yükseltmek amacıyla Microsoft, Windows 10’da yerleşik birçok diğer özelliğin yanı sıra Windows Defender’ı da bulundurmaktadır.

Windows Defender tarama testi puanlarında iyi performans gösterdiğini kanıtladı ve basit ama etkili fidye yazılımı koruması sunuyor. Bulut tabanlı koruma sunan bu ücretsiz antivirüs programı, gerçek zamanlı virüs koruması, ebeveyn denetimleri, SmartScreen web koruması ve daha fazlası ile geliyor. Windows güvenlik duvarı ile eşleştirilen bu yerleşik antivirüs, sıradan kullanıcıları siber tehditlerden koruyacak kadar güçlüdür.

Web’de gezinirken, indirmelerin yönetilmesinde neye dikkat edilmesini gerektiğini bilen deneyimli PC kullanıcıları için, Windows Defender, tehditlerin size ve değerli verilerinize zarar vermesini etkili bir şekilde engelleyen bir diğer ücretsiz en iyi antivirüs programı olarak değerlendirilebilir.

İyi Yönleri

  • Göze çarpmıyor: Windows 10 kullanıcılarının büyük çoğunluğu sistemlerinde yerleşik bir antivürüs programının olduğunu bilmiyor olması uygulamanın ne denli sessiz çalıştığının bir göstergesidir. Can sıkıcı bildirim mesajları iş akışınızı kesintiye uğratmaz ve arka planda sessizce işini görür.
  • Her zaman çalışıyor: Başka bir virüsten koruma yazılımı kurulu değilse ve bir sistem taraması yapmamışsanız, Windows Defender, varsayılan antivirüs rolünü üstlenir.
  • Tam entegrasyon: En iyi antivirüs programları arasında yer alan Windows Defender’ın en önemli avantajlarından biri, Windows 10 yüklü bir bilgisayar satın aldığınızda önceden yüklenmiş olarak gelmesidir.

Kötü Yönleri

  • Yavaş tarama hızı: Saatlerce süren virüs tarama işlevi can sıkıcı bir durum.
  • Sınırlı özellikler: Piyasada özelleştirilebilir ve pek çok siber güvenlik özelliği taşıyan bir antivirüs programı arıyorsanız, Windows Defender en iyi seçeneğiniz olmaz. Tehditleri ortadan kaldırmakta harika olmasına rağmen, sınırlı özellikleri tam koruma için yeterli olmayabilir.
en i̇yi antivirüs programları| windows defender cevrimdisi araci nasil kullanilir |teknoloji
en i̇yi antivirüs programı

Bulut Tabanlı En İyi Antivirüs Programı: Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Bu bulut tabanlı virüsten koruma programı, bulut tabanlı olmayan rakiplerden farklı olarak kurulum programı 4 MB’tır ve kurulum süreci cayır cayır yanan bir hızda gerçekleşir. Kullanımı kolay bir arayüze sahip olan bu antivirüs birçok bilgisayar kullanıcısı arasında favori uygulamalardan biri haline geldi. En iyi antivirüs programları arasında yer alan Webroot, web kamerası koruması, yıldırım hızında taramalar, kimlik hırsızlığı koruması ve gerçek zamanlı kimlik avı koruması web taramaları sunuyor.

İyi Yönleri

  • Bulut tabanlı: Tamamen bulut tabanlı olan taramalar sayesinde sabit sürücü tabanlı antivirüs yazılımlarına kıyasla daha hızlı çalışır. Webroot hesaplamaları, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı taramanın yalnızca 20 saniye sürdüğünü tahmin ediyor. Bu, ortalama tarama süresinden 60 kat daha hızlı. Bu aynı zamanda PC’nizde boş alan olması anlamına da gelir.
  • Uyumluluk: Windows XP, Vista, 7, 8 ve 10’da işlevsel olan Webroot, üst düzey uyumluluk sağlıyor. Webroot’un güvenli taraması, Google Chrome, Safari, Microsoft Edge, Mozilla, Internet Explorer ve Opera ile de uyumludur.
  • Gelişen Misyon: Webroot üreticiler, kimliğinizi, dosyalarınızı ve finansmanınızı tehlikeye atabilecek en yeni tehditler karşısında bile sizi güvende tutmaya kendini adamış görünüyor.

Kötü Yönleri

  • Bulut tabanlı: Her ne kadar bulut tabanlı olmasının getirdiği avantajlardan bahsetmiş olsak da mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için internete bağlı olmanız gerekliliği kötü bir yön olarak değerlendirilebilir.
  • Değerli özelliklerin eksik olması: Piyasada, şifre yöneticileri ve ebeveyn denetimleri gibi bir dizi ücretsiz ek özellik sunan ücretsiz antivirüs yazılımı programları varken bu özellikleri içermeyen bir hizmet için ödeme yapmak istemeyebilirsiniz.
sizi tehlikelere karşı koruyacak en i̇yi antivirüs programları | 6 öneri
sizi tehlikelere karşı koruyacak en i̇yi antivirüs programları | 6 öneri

En İyi Antivirüs Programları: Norton Antivirüs Plus

En iyi antivirüs programları arasında yer alan bir önerimiz daha var Önde gelen virüsten koruma programlarından biri olan Norton Antivirus, siber güvenlik alanında kendini güvenilir bir üne kavuşturdu. Piyasadaki en güvenilir virüs koruma programlarından biri olduğunu kanıtlayan Norton AntiVirus Plus, cihaz güvenliğinin ne demek olduğu gayet iyi biliyor.

Yedek almak için 2GB’a kadar bulut depolama, akıllı bir güvenlik duvarı, çevrimiçi tehdit koruması, casus yazılım önleme, antivirüs, fidye yazılımı koruması ve daha fazlasını sunan Norton AntiVirus Plus, fiyat-performans değerlendirmesi açısından son derece başarılı. Bu nedenle en iyi antivirüs programı listesine girmeye hak kazanıyor. Arka planda sessizce çalışan Norton AntiVirus Plus ile yarışmak rakipleri için gerçekten çok zor.

Dışarıda bir dizi ücretsiz hizmet varken bir virüsten koruma yazılımı satın almak zor bir karar olsa da Norton aylık veya yıllık maliyetine değecek uygun bir fiyat aralığı sağlıyor.

İyi Yönleri

  • Parola yöneticisi: Oldukça başarılı parola yöneticisi gerektiğinde parola değişikliklerini önerirken, iOS ve Android cihazlarınızdaki parolaları senkronize edebiliyor.
  • Çok katmanlı koruma: Tehditleri cihazlarınızı etkilemeden önce tespit etmek ve engellemek için tasarlanmış 5 katmanlı koruma, Norton AntiVirus yazılımı içindeki en gelişmiş unsurlardan biridir.
  • Uygun fiyatlı yıllık ve aylık maliyet: Yıllık 20 ABD Doları veya aylık 5 ABD Doları tutarında tam bir virüsten koruma paketini makul bir ücret karşılığında satın alabiliyorsunuz.
  • Destek ve güncellemeler: Norton, inanılmaz derecede güçlü endüstri bağlarına sahip en iyi bilinen virüsten koruma yazılımı sağlayıcılarından biri olduğundan, sizi en son siber tehditlerden koruyan güncelleştirmelerle güvende olacaksınız.

Kötü Yönleri

  • Sistem kaynağı kullanımı: Norton AntiVirus Plus kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri yazılımın sistemi sömürüyor olmasıdır. Gerçek zamanlı koruma sağlamak için her zaman çalışan uygulama gereğinden fazla ram ve işlemci gücü harcamaktadır.
  • Kaldırma işlemi: Şu bir gerçek ki; diske format atmak Norton’u sisteminizden kaldırmaktan daha kolay. Norton AntiVirus Plus, özellikle rakipleriyle karşılaştırıldığında, oldukça hantaldır.

Viral Teknoloji olarak bilgisayarınız kötü yazılımlardan korumak amaçlı satışa sunulan en iyi antivirüs programları hakkında detaylı bir bilgi vermek istedik. Liste içerisinde ücret ödemek istemeyenler için ücretsiz antivirüs programları da yer alıyor. Sizlerinde kullandığı ve tavsiye ettiği antivirüs programı var ise bize yorumlardan iletebilirsiniz. :)

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir