Elektrikli Araba Sınıfına Yeni Model FIAT 500e

500r

İtalya’nın uluslararası firması olan FIAT yeni elektrikli arabası olan FIAT 500e modelini dünyaya duyurdu. Fransa’da bir alışveriş merkezinde lansman tanıtımı yapan FIAT yeni arabası ile oldukça beğenildi.

Normal şartlar altında Cenevre’de olacak olan otomobil fuarında tanıtılacak olan 500e elektrikli otomobil dünyayı etkisi altına alan korona salgını yüzünden iptal olmuştu. Daha pek çok firma arabasını bu fuarda tanıtacakken fuarın iptali ile firmalar kendilerince çözümler bulmaya başlamıştı.

FIAT ise ilk önce online olarak internet üzerinden bir müze oluşturmuştu. Ardından da Fransa’da bir alışveriş merkezinde arabasını tanıttı ve fotoğraflarını paylaştı. Motor 1 ekibince çekilen fotoğraflar ve arabanın paylaşılan özellikleri oldukça dikkat çekici.

Yeni Elektrikli Araba FIAT 500e Modelinin Özellikleri

Arabanın hem fotoğraflarından hem de isminden de anlaşılacağı gibi yeni FIAT 500e elektrikli araba FIAT 500 modeline oldukça benzemekte. Yeni 500e klasik 500 modeline göre biraz daha uzun ve genişlemiş durumda.

Yeni 500e 6 cm uzamış durumda. Ayrıca 4 cm genişlemiş ve aksları arasındaki mesafe de yaklaşık 2 cm uzamış durumda. Yeni 500e elektrikli arabasında bagaj hacmi ise 185 litre. Arabanın boyutuna göre normalin biraz üstü bagaj hacmi oldukça beğenilmiş durumda.

Ayrıca arabada 0,25 inç boyutundaki direksiyon, 7 inç dokunmatik multimedya ekranı ve bu ekranla aynı boyutta dijital bir gösterge de arabayı oldukça şık göstermekte. Son dönemlerin yaygın ve bir o kadar sevilen otonom sürüş asistanı da bu arabada 2. seviye olarak kullanılmış durumda.

500e’nin Fiyatı Ne Kadar?

Yeni FIAT elektrikli arabanın 120 beygir gücünde bir motoru bulunmakta. Buna ek olarak 42 KW bataryası olan arabanın söylenen sürüş mesafesi ise yaklaşık olarak 320 km olarak söylenmekte. Tabi en çok merak edilen kısım ise bu arabanın fiyatı.

Tamamen elektrikli olan FIAT 500e model arabanının yurt dışı fiyatı 37,900 Euro olarak duyuruldu. Türk lirası olarak ise yaklaşık olarak 295 bin TL etmekte. Ayrıca arabanın Türkiye’de satılıp satılmayacağı konusunda hiçbir firmadan bir açıklama henüz yapılmadı.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık