Bilgisayarda Mobil Oyun Nasıl Oynanır?

Bilgisayarda Nasıl Mobil Oyun Oynanır

Bilgisayarda mobil oyun sektörü her geçen gün ilerlemekte ve artık neredeyse bilgisayar ve konsol oyunları kadar ilgi görmekte. Sektörün bu kadar gelişmesi ve büyük çaplı oyunların piyasaya çıkması ile bu oyunlar sadece telefon üzerinden değil aynı zamanda bilgisayar üzerinden de oynanabilir hale gelmiştir.

Piyasada bu oyunları bilgisayar üzerinden oynamak için oldukça fazla uygulama bulunmakta. Sizler için bu uygulamalar arasında en iyilerini seçerek bir liste hazırladık. Bu listedeki programlar ile bilgisayarınız üzerinden bu oyunları oynarken göreceğiniz artı ve eksi yönleri de yazdık.

Beğendiğiniz uygulamayı seçerek bu güzel oyunları bilgisayarlarınızda oynamaya başlayabilirsiniz. Android mağazalarında bulunan sadece oyunları değil aynı zamanda neredeyse tüm uygulamaları bilgisayarınızdan kullanabileceksiniz.

1 – MobileGO

MobileGO ile telefonunuzdan sadece oyun oynamakla kalmıyor aynı zamanda Android cihazınızı bilgisayar üzerinden yönetilmenize de  olanak sağlıyor. Video ya da filmlerinizi telefonunuza uygun hale çevirebilir bunun yanı sıra rehberinizi bilgisayarınıza yedekleyebilirsiniz.

Play Store içerisinde bulunan oyunları çok rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. Fakat uygulama bunların yanında bazı dezavantajlar da sunmakta. Ekran döndürme seçeneği yok, bulut olarak kaydetme özelliği yok, OpenGL desteği sunmuyor. Mobil oyun oynamak için bu uygulamayı indirecekler bu özelliklere dikkat etmeli. 2003, 7, 8 ve 8.1 Windows sürümlerinde bu uygulamayı kullanmanız mümkün.

2 – Bilgisayarda Mobil Oyun Uygulaması: Andy Android Emulatörü

Andy ülkemizde fazla yaygın olmasa da dünya üzerinden bir buçuk milyondan fazla indirilmiş bir uygulama. Ayrıca oldukça basit ve anlaşılabilir bir ara yüze sahip bir uygulamadır. Android’e ait binlerce özelliği bilgisayarınız üzerinden kullanabilmenizi sağlamakta. Uygulamanın sizden tek istediği şey ise Android cihazınıza takılı olan hattın numarasını girmeniz.

Bu işlem ardından uygulamayı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ramazan ayında en çok oynanan mobil oyunlar arasında olan Clash of Clans ve Plants and Zombie 2 gibi popüler oyunlar bu uygulama ile rahatça oynanabilir. Fakat uygulamanın bazı kötü yönleri de yok değil. Örneğin ilk yüklemede VirtualBox indirmeniz gerekir. Sadece Android 4.2 ve üzerinde çalışır. Ayrıca bu uygulamayı kullanmanız için ortanın üzeri bir grafik kartı gerektirir.

3 –Bilgisayarda Mobil Oyun Uyglaması: You Wave

You Wave yurt dışında oldukça popüler olan bir emulatördür. Telefona benzeyen bir ara yüz içeren uygulama altı yüz binden fazla indirilmiştir. Android 2.3.4 sürümü ve üzeri ile çalışan tüm uygulamaları indirebilirsiniz. Ama bunun yanı sıra APK dosyalarını da indirmeniz mümkün. Online mobil oyunlar bu uygulama ile oynamak da bize sunduğu güzellikler arasındadır.

Uygulamaları indirmek silmek için Google depolama alanı hizmeti sunan uygulama ayrıca oldukça hızlıdır. Fakat bu uygulamayı bilgisayarınıza indirdiğiniz zaman herhangi bir şekilde kamera ve mikrofon kullanamıyorsunuz.

4 – Droid4x

Kaliteli bir şekilde mobil oyun oynamak ve oynarken video kaydedebileceğiniz bir uygulamadır. Ayrıca kaydettiğiniz görüntünün kalitesini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Uygulama 3 buçuk milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Oldukça yaygın olan Android 4.2.2 sürümü ile çalıştığı için çok kullanışlıdır. En iyi grafikli mobil oyunlar 2019 yılında çıkan Raid oyunu gibi oyunlar ile grafik olarak iyice artmış ve çoğu emulatör bu oyunları açamamıştı. Droid4x ile bu oyunları ve fazlasını çok rahat bir şekilde oynayabileceksiniz. Bu uygulamada maalesef kamera kullanamıyorsunuz.

5 –Bilgisayarda Mobil Oyun İçin En Favori Uygulama: BlueStacks

Mobil oyun oynayan herkes BlueStacks ismini kesinlikle duymuştur. En iyi mobil oyunlar ücretsiz olarak bu uygulama içinde mevcut. Ülkemizde PUBG Mobile ile yayılan uygulama aslında 2011 yılında Amerika’da kurulmuş oldukça köklü ve profesyonel bir firmadır. BlueStacks kullanıcılarına birçok kolaylık sunmakta.

  • Fare, kamera ve mikrofon gibi sistemlere uyumludur.
  • Geliştiriciler geliştirdikleri uygulamaları bu uygulama ile test edebilir.
  • Oyun oynarken yayın yapmak isteyenleri doğruca Facebook ya da Twitch’e aktarabilir.
  • Uygulama kendini durmadan güncellemektedir.
  • Basit bir kullanıma ve ara yüze sahiptir.

BlueStacks başlıca bu özellikleri ile rakiplerine fark atmış bir uygulamadır. Fakat bu uygulama güçlü bir ekran kartı gerektirir. Ayrıca tam ekran çözünürlüğü seçeneği sunmaz. Mobil oyun oynarken bilgisayarınızda kolaylık istiyorsanız bu uygulama tam size göre.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık