Assassins Creed Valhalla İlgili Haberler Gelmeye Devam Ediyor

Assassins Creed Valhalla İlgili Yeni Haberler Gelmeye Devam Ediyor

Assassins Creed valhalla serisi geçtiğimiz aylarda duyurulan yeni oyunu Valhalla ile büyük ses getirmişti. Seri en son 2018 yılında çıkarttığı Odyssey oyun severler tarafından tam not alamamış ve çok eleştirilmişti. Oyunun yapımcı yaptığı açıklamada bu konu ile açıklama yapmış ve tüm şikâyetleri göz önünde bulundurduklarını oyunu ona göre şekillendirdiklerini açıklamıştı.

Assassin’s Creed serisi Origins oyunu ile büyük bir değişim içine girmiş ve çoğu oyun severler tarafından bu değişim oldukça beğenilmişti.

Assassins Creed Valhalla Yeni Oyun Ne Zaman Çıkacak?

Assasins Creed Valhalla ne zaman çıkacak soruları oyun duyurulduğu andan beri sorulmakta. Ubisoft tarafından geliştirilen oyun Aralık 2020 yılında çıkması bekleniyor. Aralık ayının hangi gününde çıkacağı ise henüz tam netleşmedi. Normalde eylül ya da ekim ayı gibi çıkması planlanan oyunun geliştiricileri hem salgın hem de hatasız çıkması istenildiği için Aralık ayına erteleyerek bir sıkıntı yaşamak istemediklerini belirttiler.

Assassins Creed Serisi İçin Çıkan 22. Oyun

Assassins Creed serisi 2007 yılından beri oyun severler tarafından oldukça sevilen bir seridir. Geçen 13 yıl içerisinde Ubisoft bizlere bu seri için tam 21 oyun çıkardı. Çıkarttığı oyunların 11 tanesi büyük bütçelerle yapılmış oyunlar. Valhalla ise serinin on ikinci büyük oyunu olacak. Geçtiğimiz 13 yıl içerisinde hep kendini geliştiren bir oyun olmasının yanı sıra işlediği hikâye ile de bizlerin gönlünde ayrı bir yere sahip.

Fakat Ubisoft arka arkaya çıkan oyunların bir kısmının birbiri ile benzer olduğunun farkında. Her yıl en az bir büyük oyun çıkarma fikirleri artık 2 yılda bir büyük olarak değiştirdiler. Bunun sebebi hem oyunlara daha ayrıntılı yapmak, daha farklı hikayeler işlemek ve hatasız çıkmasını sağlamak.

Öyle ki 2014 yılında çıkan Assassin’s Creed Unity çıktığı ilk zamanlar oyun içi hatalardan oynanamaz haldeydi. Aylar sonra düzeltilen bu sorunlar için Ubisoft oyunu alanlara bazı bedava ya da içerik vererek oyuncuların gönlünü almaya çalışmıştı.

Assassins Creed Valhalla İle Viking Çağına Yolculuk

Kudüs, İtalya, İstanbul, Amerika, Antik Mısır ve Antik Yunanistan gibi yerleri gördükten sonra Assassins Creed serisi bizleri bu sefer kuzeyin acımasız Viking savaşçılarına götürecek. Odyssey ve Origins ile Assassin ve Templar savaşlarından uzaklaştığımız seri bizlere bu oyun ile en eski Assassin ve Templar çatışmalarına götürecek.

Origins’de karşımıza çıkan Mısır mitoloji tanrıları ve Odyssey’de karşımıza çıkan Yunan mitoloji tanrıları oldukça sevilmişti. Seri Valhalla‘yla İskandinav mitoloji tanrılarını bu oyun ile karşımıza çıkaracak. Ayrıca diğer oyunlara göre daha ayrıntılı bir şekilde bizlere sunacaklarından da bahsettiler.

Bunun yanı sıra klan lideri olan Eivor kadın ya da erkek olarak belirlenebilecek. Eivor ve klanının Angolo – Saksonlar ile olan savaşı hikâyemizin asıl merkezinde olacak.

Assassins Creed Valhalla Oyunun Oynanış Özellikleri

Assassins Creed Valhalla, Origins ve Odyssey gibi RPG tarzında olacak. Ayrıca oyun için konuşmalar seçeceğimiz cevaba göre hikâyemizi şekillendirecek. Ayrıca firma bu oyun ile bizlere Hidden Blade seçeneğini geri getiriyor. Oyuncular tarafından oldukça sevilen bu suikastçı bıçağı bir Viking tarzında tekrar bizlerle bulaşacak.

Bu oyun oyunculara tam bir Viking savaşçısı rolünü üstleneceğiz. Firma savaş mekanikleri konusunda oldukça fazla çalışmalar yapmış. Çift el balta gibi Viking savaş aletlerinin neredeyse hepsini kullnabileceğiz. Ayrıca savaş sırasında rakiplerinizin uzuvlarını koparabileceğiz. Böyle bir özellik bu oyun ile ilk kez Assassin Creed serisi içinde olacak.

Oyunculara sunulan bir diğer yeni özellik ise yerleşim alanları. Yani artık bir köyümüz var ve bu köyü geliştirmek çevre kale ve köylere baskın yaparak köydeki klanımızı güçlendirmemiz lazım. Yerleşim alanları içerisinde demirci, kışla ve dövme salonu gibi binalar inşa ederek buranın geliminden tamamen biz sorum olacağız.

Assassins Creed Valhalla ile Gereksiz ve Tekrar Eden Görevlere Son Veriyor

Ubisoft özellikle Odyssey’den sonra çok fazla gereksiz görev olduğunu, haritanın sıkıcı bir şekilde büyük olduğunu ve yan görevlerin durmadan kendilerini tekrar ettiği ile ilgili çok fazla tepki aldıklarını belirtti. Firma bu konuda köklü bir değişikliğe giderek bu tarz şeyleri yeni oyun ile oyundan çıkarttıklarını duyurdular.

Ayrıca ilk oyundan beri yanımızdan ayrılmayan ve bizim gökyüzündeki gözümüz olan kartallar artık yok. Bu oyun ile bizlere artık kuzgunlar eşlik edecek. Kuzgun aynı zamanda İskandinav mitolojisi tanrılarından Odin’i temsil etmekte.

Oyun PC Yeni ve Eski Nesil Konsollara Geliyor

Assassins Creed Valhalla PC için, PS4 için ve X Box One için çıkacağı zaten biliniyordu. Bunun yanı sıra PlayStation 5, X Box Series X ve Standia içinde satışa sunulacağı duyuruldu. Böylelikle yeni nesil konsollar için ilk çıkacak oyunlardan biri olma özelliği de taşıyacak. Assassins Creed serisi 2020 yılı sonunda çıkacak bu oyunu için Türkiye fiyatlarını da duyurdu.

PS4 ve X Box One için şuan net bir fiyat söylemese de bilgisayar kullanıcıları için Standart Sürümü 269 TL ile daha sonra çıkacak olan DLC’leri içeren ve ekstra görev içeren Ultimate Sürümü ise 495 TL gibi bir fiyatla ön siparişlere açıldı. PS4, X Box X ve yeni nesil konsollar için şuan bir fiyat açıklamadı. Yeni nesi oyun konsollarının fiyatlarının ne kadar olacağı hakkında henüz hiçbir firma tarafından duyurulmadı.

Valhalla yaptığı yenilikler ile oldukça sevilecek gibi duruyor. Özellikle firmanın gelen şikâyetleri göz önünde bulundurarak yaptığı değişikler oyun severleri oldukça heyecanlandırmış durumda.

 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık