Alexa Rank Sıralaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler
0

Alexa sıralama hizmeti, Amazon’un alt markası olan Alexa.com aracılığıyla kurulmuştur. Herhangi bir web sitesinin Alexa sıralaması, web sitenin diğer web sitelerine oranla ne kadar fazla trafiğe sahip olduğunu, bir diğer söylemle sitenin popülitesini belirtiyor.

Alexa analiz platformu, web sitelerine yapılan ziyaretlerin sıklığını denetler. Bu sonuçları ise herkese açık şekilde paylaşır. Site trafiği hesaplanırken sayfa görüntülenmesine ve erişim yapılması gibi parametreler dikkate alınıyor. Erişim ise, bir günde belirli bir web sitesini ziyaret eden kullanıcı sayısını ifade ediyor. Adından da anlaşılacağı üzere sayfa görünümü, kullanıcıların belirli bir sayfayı görüntüleme sayısı anlamına geliyor. Ancak aynı web sitesi üzerinden sayfa görüntülenmesi hesaplanırken, bir günde birden çok kez ziyaret eden bir kullanıcıların yalnızca bir kez görüntülenmesi sayılır. Bununla birlikte Alexa 300 milyondan fazla internet sayfası için istatiksel verileri depolamıştır.

Alexa Rank Sıralaması Neden Önemli?

Google’da yüksek bir sıralamaya sahip olmak, çevrimiçi anlamda pazarlama ve/veya satış konusunda söz sahibi olmanızı sağlar. Ancak bunun yanı sıra Alexa sıralaması da aynı derecede önem taşıyor. SEO uzmanları, Alexa sıralamasının, daha fazla site trafiğine sahip olmak isteyen, siteye olan geri bildirimleri fazlasıyla almak isteyenler için, Google sıralaması kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Web sitenizin Alexa sıralamasını önemsemek, web sitenizin daha fazla site trafiği veya geri bildirim almanıza olanak sağlamanız için size yardımcı olabilir.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Alexa, kullanıcıları tarafından sağlanan verileri, ilgili web sitelerini diğer web sitelerine göre sıralamak için kullanıyor. Alexa sıralama hizmetini kullanmak için, Alexa araç çubuğunu indirip kurulum yapmanız yeterlidir. Ayrıca bu uygulama site trafik verilerini merkezi bir sunucuya iletiyor. Bunun yanı sıra IP adresiniz ve ziyaret ettiğiniz URL kaydediliyor.

Alexa sistemindeki en iyi 100.000 web sitesinin sıralamasına sahip kullanıcılar, yüksek site trafiğine sahip olduğundan emin olabilirler. Ancak site sıralamanız çok fazla gerideyse buradaki site trafik bilgilerinin/verilerin doğruluğu şüpheli olabilir.

Alexa Rank’ta Web Sitemin İstatistikleri Neden Görüntülenmiyor?

Eğer Alexa içerisinde sitenizin herhangi bir trafik sıralaması görüntülenmiyorsa, Alexa’nın siteniz hakkında yeterli veriye sahip olmadığı anlamına gelir.

Alexa Rank: Araç Çubuğu

Alexa’nın geliştirmiş olduğu araç çubuğunu bilgisayarınıza kurulum yapmanız halinde, kişisel veya kurumsal web sitenizin ziyaretçi istatistiklerini detaylarıyla birlikte sürekli inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra herhangi bir siteyi ziyaret halindeyken, bulunduğunuz web sitesinin istatistiklerine de erişim sağlayabilirsiniz.

Sıralamanızı Nasıl Arttırırsınız?

  1. Daha düzenli site trafiğine sahip olmak yani ziyaretçi aralığınızı genişletip daha optimize ve doğru sonuçlar almak istiyorsanız Alexa Widget’ını web sitenize veya bloğunuza ekleyin.
  2. Sitenizin hedef kitlesini kesinleştirin ve onlar için güncel içerikler hazırlayıp, sunun.
  3. Blog yazarı veya web sitesi geliştiricisi olmanız pek fazla bir anlam ifade etmiyor, asıl önemli olan şey kitlenize faydalı bulabilecekleri içerikleri fazlalaştırmak her zaman önemlidir.
  4. Ziyaretçilerinizin web sitenizi Alexa’da da incelemelerini sağlayın. Onların her bir olumlu yorumu sıralamanızda etkili olacaktır.
  5. Makalelerinizi hedef kitlenizin sıkça ziyaret ettiği/edeceği popüler sosyal ağlarda tanıtın.
  6. Bunların yanı sıra sayfa görüntülenmelerini artırmak için Forbes ve Arama Motoru Günlüğü tarafından yayın olarak yapılan birden fazla sayfaya bölme gibi taktiklerden yararlanmanız sizin için bir artı olacaktır.
  7. Sayfa görüntülenmelerini iyileştirmek için bir başka taktik ise, indirme butonlarındaki içeriğinizi bir başka sayfaya taşımaktır. Kısacası yönlendirme kullanın.

Sitemi Nasıl Sorgularım?

  1. com/siteinfo bağlantısına tıklayarak sorgulama işlemine başlayın.
  2. Sitede yer alan arama bölümüne kendi sitenizin domain adresini yazınız. (Örnek: makaleyaz.net)
  3. Run Analysis butonuna basarak arama işlemini başlatınız.
  4. Açılan istatistik sayfasında sitenizin ne kadar trafiğe sahip olduğunu grafiklerle birlikte görebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir