1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Istock Photo Nedir? Nasıl Gelir Elde Edilir?

Istock Photo Nedir? Nasıl Gelir Elde Edilir?
0

Istock photo stok fotoğrafçılık için ideal sitelerden bir tanesidir. Site üzerinden stok fotoğraf satın almak ya da fotoğraf satışı yapmak mümkündür. Stok fotoğrafçılıktan gelir elde etmek isteyenler için tercih edilen bir platformdur. Sitede fotoğraf, illüstrasyon görseller ve videolar bulunmaktadır. Sitede Türkçe ifadelerle arama yapmak imkan dahilindedir. Sitede yer alan arama çubuğuna fotoğrafı tanımlayan herhangi bir ifade yazılmalıdır.

Yazılan ifade doğrultusunda ilgili fotoğraflar ekranda görüntülenmektedir. Satın alınmak istenen görsel tıklandığında görsel için ücretli bir üyeliğin yapılması istenmektedir. Sitede kayıtlı olan tüm görseller ücrete tabidir. Sitede yer alan düzenleme araçları sayesinde beğenilen görseller düzenlenebilmektedir.

Istock Photo Nedir? İstock Fiyatları Ne Kadardır?

YouTube video
Istock photo uygulaması için Istock Fiyatları da merak edilen konular arasındadır. Herhangi bir abonelik satın almadan görsel almak için görsel başına ödeme yapılması gerekmektedir. Abone olmadan görsel satın almak için 7,49 dolarlık ödeme talep edilmektedir. Bu şekilde 3, 6 ve 18 görsel için toptan fiyatlar da sunulmaktadır. Aylık 10 görsel almak için ise özel bir üyelik paketi bulunmaktadır. Bu şekilde, görsel başına sadece 2,49 dolar ödenmektedir. Bunun dışında, yıllık plan ile abonelik hakkı tanınmaktadır. Yıllık planda yapılan abonelikler için görsel başına 1,49 dolar gibi bir ücret talep edilmektedir. Yıllık planda da aylık 10 görsel alma hakkı tanınmaktadır. Bu şekilde, ayda 14,90 dolar ödenmektedir. Uzun vadeli kullanım amaçları için yıllık plan avantajlı görünmektedir.

İstock Video Bölümündeki Videolar Kaliteli Midir?

i̇stock video bölümündeki videolar kaliteli midir?

iStock video bölümü de çok sayıda video ile kullanıcılara medya öğesi kaynağı sağlamaktadır. Video bölümünde, her alana göre kategoriler bulunmaktadır. Video kliplerin edinme fiyatları fotoğraflara göre daha pahalıdır. Ancak video kalitesi de fotoğraflar kadar yüksek olmaktadır. Videoların kategorilere ayrılmış bir şekilde sunulması, kullanıcılar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Video bölümünde yer alan videoların tamamı ultra yüksek çözünürlük özelliğine sahiptir.

İstockphoto Fotoğraf Satmak İçin Ne Yapılmalıdır?

YouTube video
 

iStockphoto fotoğraf satmak için ortak şirket olan Getty Images sitesi kullanılmalıdır. Görsel satışı yapmak için akıllı telefonların yükleme merkezlerinden uygulama indirilmektedir. İçerik satışı yapmak iStock contributor sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. iStock ücretsiz indirme imkanı görseller için sunulmamaktadır. Herhangi bir içerik satın almak için ödeme yapma zorunluluğu bulunmaktadır. İ stock ile sürekli güncellenen bir medya kütüphanesinden seçim yapılabilmektedir.

Istock Photo İçin Kredi Sistemi Nedir?

istock photo i̇çin kredi sistemi nedir?

Uygulama üzerinden herhangi bir indirme işlemi yapabilmek için hesapta kredi bakiyesi olması gerekmektedir. İçerik satın alma işlemleri kredi karşılığında yapılmaktadır. Kredi olmadan içerik alınamadığı için siteden kredi yüklemesi yapılmalıdır. İndirme işlemi yapılmış olan bir dosyanın indirme işleminin üzerinden uzun bir zaman geçmiş olsa da indirme geçmişi kullanılabilmektedir.

Bu sayede geçmişte indirilmiş olan içerikler tekrar indirilebilmektedir. Istock photo uygulaması abonelik süresi içerisinde indirilen görselleri, abonelik boyunca indirmeye imkan tanımaktadır. Ancak abonelik süresi dolduktan sonra aynı görseli indirme geçmişinden tekrar yüklemek mümkün değildir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir