Sadece 5 Dakikada Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook işletme hesabı nasıl açılır

Facebook işletme hesabı nasıl açılır? Öncelikle kişisel bir Facebook hesabınızın olması gerekiyor. Kişisel Facebook hesabına sahipseniz Facebook işletme hesabı açma oldukça basit olacak. Bu aşamada yapmanız gerekenler beş dakikanızı bile almayacak. Hesabınızı açtıktan sonra işletme bilgilerinizi toplayarak daha pratik hareket edebilirsiniz.

Peki Facebook işletme hesabı nasıl açılır, hangi adımların izlenmesi gerekir? İşte, 5 dakikada Facebook işletme hesabı nasıl açılır sorusunun cevabı.

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır? Kısa Sürede Business Manager Hesabı Açma

İşletme hesabı firmanızın profesyonel bir şekilde üretilmesinde yer alan, hedef kitle ulaşımını kolaylaştırmak adına işletmenize ait reklamların üretildiği bir alandır. Geçmişte facebook tarafından kurulan bu alana firmanızı kayıt etmek için facebook kayıt olma gibi adımları izlemelisiniz. Eğer doğrulama için kişisel hesap yoksa önce bir Facebook sosyal medya hesabınızı açın. Daha sonra diğer aşamaları izleyin.

Facebook işletme hesabı nasıl açılır merak edenler şu adımları izlemelidir:

  • facebook.com adresine giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan ‘Hesap Oluştur’ butonuna tıklayın.
  • İşletmeniz için giriş bilgilerini (işletme adı, e-posta adresi) girin.
  • Zorunlu kısımları da doldurduktan sonra tamamlayın.

Hesabınızın aktif olması için doğrulama kodunu almalı ve alana giriş yapmalısın. Böylece artık ‘Facebook işletme hesabı nasıl açılır?’ sorusuna yanıt bulmuş ve hatta hesap açmış olursunuz.

Instagram Business Manager Hesabı Açma | Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Geçmiş yıllarda İnstagram platformunun da Facebook bünyesine geçmesi ile birlikte Facebook Business hesabınıza İnstagram hesabınızı ekleyebilirsiniz. Bunun için hesabınızdayken Ayarlar > Ekli Hesaplar kısmından hareketle hem İnstagram hem de diğer blog ve sosyal medya hesaplarınızı buraya bağlayabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabına Geçme Nasıl Yapılır? Facebook Business Giriş Yap

Facebook işletme hesabı nasıl açılır sonrası aşamaları izleyerek bir hesap açtıysanız sonrasında ekstra bir efor sarf etmeniz gerekmez. Eğer markanıza ait işletme hesabına girmek isterseniz normal kişisel hesaba girer gibi ilerlemelisiniz. Giriş bilgisi kısmında kayıt olduğunuz mail adresiniz ve şifreyi yazarak işletme hesabınıza erişebilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Aç: Facebook İşletme Hesabı Kimler Açmalı?

İlk defa Facebook işletme yani Facebook Business Manager hesabı ile karşılaşan kişilerin kafasını karıştıran bazı noktalar var. Bunların başında da kimlerin bu sayfayı açmaları gerektiğidir. En kaba tarifi ile ticaret yapan, bir hizmet karşılığında para kazanan firmaların tamamı bahsedilen hesabı açmalı.

Daha ayrıntılı ele alındığında ise:

  • Küçük/orta ve büyük ölçek fark etmeksizin işletmeye sahip olanlar,
  • Daha fazla Pazar alanına erişmek isteyenler,
  • Marka değerini büyütmek isteyenler,
  • Marka ve firmasına ait reklam çıkmak isteyenler hesaplar,
  • Sosyal medya hesabı üzerinden faturalandırma ve diğer aşamalarını takip etmek isteyenler kayıt olabilir.

Böylece hesabınız üzerinden doğrudan reklam verebilir bunun karşılığında para kazanabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Kullanılır?

Kullanıcıların aklına ilk olarak ‘Facebook işletme hesabı nasıl açılır?’ araştırması yapsa da hesap açtıktan sonra kullanım aşamasında meraka kapılır. Aslında bu aşamada Facebook işletme hesabı nasıl açılır gibi net bir bilgi yoktur. Çünkü yapılacak işleme göre aşamalar değişiklik gösterecektir.

Firma hesaplarının aslında deneme yanılma yöntemiyle hesabı tanıması gerekir. Genellikle ana sayfa üzerinden hesabı işletme yapılmaz. Daha çok işlemlerin tamamı Ayarlar kısmından yapılmaktadır. Facebook işletme hesabı nasıl açılır başlığı altında eklediğiniz mail adresiniz sayesinde hesaba ekstra erişim sağlayacak kişileri verebilir, faturalarınızı kontrol edebilirsiniz.

Elbette kişiler sadece bunun için Facebook işletme hesabı nasıl açılır diye merak etmez. Temelde ‘Facebook işletme hesabı nasıl açılır?’ sorusu, reklamları yönetebilmek amacıyladır. Reklamlarınızı verebilir, hangi reklamları ne süreyle vereceğiniz konusuna karar verebilirsiniz. Reklamlarınızın yönetimini İnstagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Silme Aşamaları Neler?

Her ne kadar büyük bir hevesle ‘Facebook işletme hesabı nasıl açılır?’ araştırması yapılsa da bir aşamadan sonra firmalar Facebook Business Manager hesabı silme konusunu da merak edebilir. Özellikle firma ve marka ile ilişiği kalmayanlar için bu bilgi gerekir. Facebook işletme hesabı silme için:

  • Busines hesabınıza girin.
  • İşletme Ayarları kısmına tıklayın.
  • İşletme Bilgileri butonunu seçin.
  • İşletmeyi Kalıcı Olarak Sil seçeneğine tıklayın.

Aşamaları izledikten sonra neden hesabı silmek istediğiniz sorgulanabilir. Aynı şekilde kimlik doğrulaması yapabilmek adına mail adresinize bilgi maili ve onay kodu da yollanabilmektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık