2020 Yılında Alınabilecek En İyi 5 Bluetooth Kulaklığı
0

Son zamanlarda TWS etiketi ile pek çok Bluetooth kulaklık piyasaya çıkış yapmış durumda. En iyi Bluetooth kulaklık hangisi sorusu sorulmadan olmuyor. Peki 2020 Yılı içerisinde alınabilecek en iyi Bluetooth kulaklık hangileri. Sizler için araştırdık ve listeledik.Bluetooth kulaklıklar kablosuz olmaları ile birlikte en çok kullanılan kulaklık modellerinden olmayı başardı. Gelişen Teknolojisi sayesinde oldukça uzun zamanlar kullanım imkânı sağlayan Bluetooth kulaklıklar kablolu kulaklıklardan daha fazla kullanılmaya başlandı. Neredeyse sınırsız özgürlük sunan bu kulaklıklar hem oyuncular hem de sporcular tarafından tercih edilenler arasında. Sokaklarda koşmayı açık havada ya da spor salonunda spor yapmayı seven birisiyseniz bassları ve tizleri hissederek spora ayak uydurmak isteyeceksinizdir. Yeni nesil kulaklıkların çip setleri bu yönde oldukça gelişmiş. İçlerinde bulunan ufak bataryalara rağmen sundukları ses kalitesi muazzam düzeyde. Önümüzde bunca seçenek var, peki gerçek müzik sever hangilerini seçer? En iyi Bluetooth kulaklıklar hangisidir? Bluetooth kulaklık alırken nelere dikkat etmek gerekir? Tüm bu sorulardan sizi muaf tutacak harika özelliklere sahip cihazlar listemizde yer alıyor. İşte 2020 Yılında alınabilecek en iyi 5 Bluetooth kulaklık.

2020 Yılında Alınabilecek En İyi 5 Bluetooth Kulaklık

Haylou GT1 TWS (130TL)

haylou gt1 tws (130tl)

Listemizin ilk sırasında fiyat performans ürünü olan Haylou GT1 TWS kulaklığı bulunuyor. Normal fiyatı 300TL olan bu kablosuz kulaklık aldığı indirimler ile birlikte güncel olarak 130TL, Kulaklık ucuz olmasının yanı sıra sunduğu ses performansı ile rakiplerini geride bırakıyor. Tasarımsal olarak Xiaomi Airdots kulaklıklara benzeyen Haylou, Xiaomi kulaklıklardan daha iyi performans sunuyor.

0.1MS’lik ses gecikmesi ile kulaklıklar arasında en az gecikmeye sahip modellerden birisi olan Haylou GT1 oyuncular için de kullanılabilir düzeyde. IPX5 sertifikası ile güçlendirilmiş olan Haylou GT1 Spor sırasında hiçbir şekilde terden etkilenmiyor. Ürünün iddiası sadece spor sırasında etkilenmediği. Yağmur testlerinden de başarılı geçen kulaklık derin sularda kullanım olanağı maalesef sunamıyor.

Bluetooth 5.0 desteğine sahip olan kulaklık, gelişmiş yonga seti sayesinde en az güç harcayan Bluetooth modeline sahip. Ufak bir bataryaya sahip olan kulaklık kutusu haricinde 5 saate kadar kullanım olanağı sunuyor. Şarj istasyonu olan kutusu ile kullanım yapıldığında 16 saate kadar çıkabilen kullanım süresi bu kulaklık için oldukça mükemmel.

Apple AirPods Pro (1,499TL)

apple airpods pro (1,499tl)

Listemizin ikinci sırasında bilinen bir markanın yeniş çıkmış modeli bulunuyor. Apple TWS kulaklık sektörüne yeni yeni giriş yapmış olsa da ikinci seri kulaklığını piyasaya sürerek oldukça hızlı bir ilerleme kat etti. Apple AirPods Pro, İlk seri AirPods cihazlardan oldukça farklı. Bu modelde kulak içi kulaklık tasarımına geçen şirket aktif gürültü engelleme sayesinde neredeyse dışarıdan ses alımını sıfıra indirmiş durumda.

Aktif gürültü engelleyicisinin yanı sıra yeni Apple işlemci sayesinde Bass ve Tiz durumlarının kontrolünü eline alan Apple, JBL kulaklıkların kalitesinden bile daha yüksek kalitede kulaklık üretebilmiş durumda. Özellikle toplu taşımada kulaklık kullanan, kalabalık dünyanın sesinden uzaklaşmak isteyen biriyseniz Apple AirPods Pro tam size göre bir kulaklık olacaktır.

Aktif gürültü engelleme özelliği sayesinde dış dünyadan gelecek olan tüm seslere karşı kendinizi kapatabilirsiniz. Müzik ile ruhunuzun dans etmesine izin verebilir, Spor sırasında oldukça iyi tempolar yakalayabilirsiniz. Oyun konusuna geldiğimiz zaman Haylou kulaklık ile neredeyse aynı gecikme süresine sahip olan AirPods Pro oyuncuların vaz geçilmez kulaklıklarından sadece birisi. Ayak seslerini ve silah seslerini oldukça iyi bir şekilde oyuncuya aktarabilen AirPods cihazlar oyunlarda daha başarılı olmanızı sağlayabilecek düzeyde. Kulaklık içerisinde bulunan güçlü bataryalar sayesinde tek şarj ile 4,5 saat kullanım süresi sunuyor. 5 Dakikalık şarj ile 1 saat kutu ile kullanımda 24 saat şarj süresi sunan AirPods, uzun seyahatler için tercih edilebilir düzeyde.

Beats Solo 3 (800TL)

beats solo 3 (800tl)

Listemizin üçüncü sırasında müziklerin notasına âşık olanlara özel bir kulaklık bulunuyor. Beats’e ait olan bu kulaklık müziklerin notasını ruhunuzda hissettirebilecek güçte. 2020 yılında alınabilecek kulaklıklar arsında yer alan Beats Solo 3, Fiyatı konusunda biraz tuzlu olsa da alındığı zaman bırakılamayacak türden.

40 saate kadar çıkabilen kullanım süresi sayesinde kulaklığı ne zaman şarja taktığınızı bile unutabilirsiniz.  Fast Fuel teknolojisi ile donatılmış olan kulaklık 5 dakika şarj olması ile birlikte 4 saat kullanım süresi sunuyor. Aktif gürültü önleme özelliği sayesinde dışarıdan gelebilecek en ufak sesi bile engelleyen kulaklığın maalesef su geçirmez özelliği bulunmuyor. Standart olarak terlere karşı korumalı olan kulaklık suya düşme, su sıçraması ve yağmurda kullanım için maalesef garanti veremiyor.

Tasarımsal olarak klasik Beats kulaklık tasarımı kullanan cihaz kulak üstü Bluetooth deneyimini yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Yumuşak ve deri kaplama olan kulak pedleri hem terletmiyor hem de kulakları sıkmayarak daha rahat bir kullanım sağlıyor.

Samsung Level U (120TL)

samsung level u (120tl)

Listemizin dördüncü sırasında spor yapmaya bayılanlar için bir kulaklık bulunuyor. Samsung tarafından üretilen Level U kulaklık 120TL gibi bir fiyata piyasada bulunabiliyor. 2020 Şartlarına göre oldukça iyi ve ucuz olan kulaklık boyuna asılma mantığı ile çalıştığı için kulaktan düşme sorunları yaşatmıyor.

Kendi içerisinde Bluetooth modülü bulunan ancak boyuna asılarak kullanılan bu Bluetooth kulaklık sadece sporculara hitap edecek düzeyde tasarlanmış. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olmayan kulaklıkta maalesef dış seslere maruz kalma durumu olabilir. Ancak Bluetooth 4.0 desteği ile gelmesi kulaklığın uzun ömürlü olmasını sağladığı için bunu tolere edebilecek düzeyde. Kulak içi kulaklık olarak kullanılabilen kulaklık kendi pistonları sayesinde aktif olmayan ufak bir gürültü engelleme sağlayabiliyor.

Cihaz içerisinde bulunan minik bir bataryaya göre oldukça uzun bir kullanım ömrü sunabiliyor. 11 Saate kadar çıkabilen kullanım süresi ile gününü müzik ile geçirenlere iyi gelebilecek bir türde. 10 saat telefon görüşmesi yapabileceğiniz kulaklık 500 saat bekleme süresi ile de rakiplerine yetişemese de yanlarında kalır bir performans sergileyebiliyor.  Manyetik kulaklık uçları sayesinde kulaklığı spor sırasında kullanmadığınız zaman birbirine tutturabiliyorsunuz. Boynunuzda asılı bir şekilde bekleyebilen kulaklık ağırlık bakımından da ufak olduğu için spor sırasında etkileyebilecek bir düzeyde değil.

Sennheiser Momentum TWS (1,800TL)

sennheiser momentum tws (1,800tl)

Listemizin beşinci ve son sırasında bulunan kulaklık Sennheiser markasına ait Momentum modeli. Bu model standart müzik dinlemeyi seven ve işlerini telefonda halledenler için oldukça iyi bir kulaklık modeli. Siri ve Google Asistan ile tam entegre olarak çalışan kulaklık ellerinizi kullanmadan telefonunuzu kontrol etmenize olanak sağlıyor. Özellikle uzun yol araç kullanan birisiyseniz kulaklıklar tam size göre. Rahatlığının yanı sıra gösterdiği kaliteli ses sayesinde baş ağırısı yaşamadan müzik dinleyebilirsiniz.

Kablosuz şarj teknolojisine sahip olan kulaklık kutusu sayesinde masanızın üzerinde dururken hem kutuyu hem de kulaklıklarınızı şarj edebilirsiniz. Hiçbir şekilde kablo ihtiyacı duymayan şarj kutusu sayesinde evden çıkarken tek bir hamle ile kulaklığı yanınıza alabilirsiniz. Sennheiser markasının Momentum modeli için iddiaları en kalabalık ortamda bile sadece müziğin sesini duyacağınız yönünde. Aktif gürültü engelleme modu sayesinde en sesli ortamlarda bile sessiz bir odada gibi uykuya dalabilirsiniz.

Çift telefon desteği olmayan bu modelde su geçirmezlik ve aktif gürültü engelleme özellikleri bulunuyor. Özellikle su geçirmez oluşu sayesinde standart kullanıcıların yanı sıra sporcular tarafından da tercih ediliyor. 2020 Yılında alınabilecek kulaklıklar arasında yer alan Sennheiser Momentum tuzlu bir fiyata sahip olmasına rağmen fiyatının hakkını en iyi şekilde verebilme özelliğine sahip.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir