1. Anasayfa
  2. Oyun Haberleri

2019 Yılına Damga Vurmuş Konsol Oyunları

2019 Yılına Damga Vurmuş Konsol Oyunları
0

2019 Yılına Damga Vurmuş Konsol Oyunları

Acısıyla tatlısıyla uzun bir yılı daha geride bırakmaya hazırlanıyoruz. 2019 Yılı oyuncular açısından oldukça dolu dolu bir yıl olduğu görülüyor. Eşine az rastladığımız yapımlardan tutunda aksiyonun bol olduğu birçok yapım oyuncuların karşısına çıktı. Her ne kadar olağanüstü bir oyun yılı geçirsek te bu hız yavaşça düşmeye hazırlanıyor. Zira gerek Xbox gerek PlayStation tarafından yapılan açıklamalarda yeni konsolun 2020 yılının sonunda geleceği açıklandı. Hal böyle olunca birçok firma yeni konsol için oyun geliştirmeye başladı. Özellikle 2021 başlarının çok sıcak olacağı şimdiden belli oldu.

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi birçok farklı yapımın oyuncular ile buluştuğu yıl bu sene oldu. Bunlardan en göze çarpanı kuşkusuz Death Stranding oldu. Daha önce yaşanmamış bir deneyimi konu alan oyun oyuncular tarafından oldukça beğenildi. Kuşkusuz bu tarz oyunların artık daha fazla çıkacağı tahmin ediliyor. Xbox ise yaptığı atakla tekrar gündeme geldi. Gears 5 ile oyuncuların karşısına çıkan Xbox oldukça olumlu dönüşler aldı. Xbox yaptığı bu atak ülkemizi de yakından ilgilendiren cinsten. Zira Gears 5 Türkçe alt yazı seçeneği ile çıktı. Son dönemde Türkçe oyun çıkarmayan oyun ilerisi için sinyal verdiği konuşuluyor.  Şimdi gelin birlikte 2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları listesine bir göz atalım.

Death Stranding

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 1 |oyun haberleri

Kuşkusuz 2019 yılının en çok konuşulan yapımlarından bir tanesi olan bu oyun eşi benzeri görülmemiş olmasından ötürü oldukça dikkat çekici. PlayStation platformunu özel çıkan bu oyunun konusu şehirlerin birbiri ile ilişkisinin olmaması sebebiyle onlara kargo taşıyoruz. Gerek yürüyerek zorlu koşullardan geçerek gerek ise ip ve halat yardımı ile kargoları taşıyoruz. Kuşkusuz bu farklı yapım hikayesinin uzun olmasıyla da dikkat çekiyor. Uzun ve farklı bir hikaye arayan ve hala oynamamış oyuncuların mutlaka oynaması gereken yapımlardan bir tanesi olduğunu hatırlatmak isteriz.

Gears 5

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 2 |oyun haberleri

Xbox platformu özellikle ülkemize yatırım yapmamış olmasından dolayı oyuncular tarafından sıklıkla eleştiriliyordu. Fakat yapılan açıklama ile birlikte artık Türkçe alt yazılı oyunların daha fazla olacağı açıklandı. Çok geçmeden Gears 5 ile Türkçe alt yazılı yeni bir oyun daha eklendi. Oyun konusu ile dikkat çekiyor. Ekibimiz ile birlikte hammer of dawn uydularından birini tekrar çalıştırmak için mücadeleye giriyoruz. Ayrıca bu süreçte güruh ordusuna karşı amansız bir mücadeleye giriyoruz. Aksiyonun bol olduğu bu oyun Xbox Game Pass abonelerine ücretsiz.

FIFA 20

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 3 |oyun haberleri

 

FIFA yaptığı büyük sıçrayışla rakibine açık ara fark atmayı başardı. Bunun tabi ki temel taşlarından biri lisans ve serverların iyi olması geliyor. Elinde hemen hemen bütün lisansları bulunduran FIFA 20 çıktığı ilk bir ay içerisinde beş milyondan fazla oyuncuya sahip olduğunu açıklamıştı. Firma her ne kadar yüksek oyuncu sayısına sahip olsa da yazın ciddi anlamda rakibinden darbe yemişti. Juventus ‘un tüm lisansını kaybeden FIFA eleştiri odağı haline geldi. Özellikle her iki futbol oyunu için kırılma noktası yeni konsollar olacağı biliniyor. Oyuncuların büyük bir kısmı FIFA 20’yi ultimate team modu için satın alıyor. Sürekli güncel tutulan bu mod içerisinde farklı etkinlikleri yapmak mümkün. Her platforma çıkan bu oyun kuşkusuz2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları listesine girmeye aday.

Call of Duty Modern Warfare

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 4 |oyun haberleri

COD Hayranlarının uzun süredir beklediği oyun olan Modern Warfare ülkemizde ciddi anlamda eleştiri odağı olmuştu. Satışının yasaklanması bile gündeme gelen yine de en çok satan oyunların arasına girmeyi başardı.  Özüne dönen bu oyun hem hikayesiyle hem de online içeriğiyle dikkat çekiyor. Oyun 1-4-1 ekibinin kuruluşunu anlatıyor. Kurgusal bir şehirde Amerika ve Rus askerlerinin yanında bir terörist unsurlar ile mücadele ediyoruz. Aksiyonun tavan yaptığı bu oyun yine en çok satan oyunların arasında yerini alıyor.

Tom Clancy’s The Divison 2

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 5 |oyun haberleri

Divison 2 çıktı günden bu yana oldukça ses getiren yeri geldiğinde eleştiri odağı olan ama aksiyonun bol olduğu oyunların başında geliyor. Serinin ilk oyununa oldukça benzeyen ikinci oyun yine satış rakamları ile dikkat çekiyor. Oyunun konusundan kısaca bahsetmek gerekirse insanların son umudu biziz. Vatanı ve insanları korumak için amansız bir mücadeleye giriyoruz. Her köşe başında farklı olaylar mevcut. Oyunun en güzel yanı görevleri bir arkadaşımız ile istersek yapabiliyor olmamız. Oyuna farklı renk getiren bu özellik oldukça çok sevildi. Unutmadan aksiyonun biraz daha tavan yapmasını isteyen oyuncular mutlaka Dark Zone uğramalı. Ama unutmamanız gereken bir nokta var. Burası oldukça tehlikeli dikkatli olmalısınız.

Need for Speed Heat

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 56 |oyun haberleri

Need for Speed oyun severlerin unutamadığı oyun serisinin başında gelir. Açıklandığı ilk günden beri adından oldukça söz ettiren ve satış rakamları ile dikkatleri üzerine toplayan başarılı bir yarış oyunu. Aksiyonun tavan yaptığı nefes kesen yarışlara sahne olan bu oyun 2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları listesine girmeye aday oyunlardan bir tanesi.

Metro Exodus

2019 yılına damga vurmuş konsol oyunları| 7 |oyun haberleri

Kuşkusuz metro serisini oynamayan oyuncu pek yoktur. İlk duyurusu yapıldığında oyuncuların heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Serinin ilk iki oyununa göre bu sefer yer altında değil yer üzerinde mücadeleye devam ediyoruz. Sürükleyici hikayesinin yanında grafikleri ile dikkat çeken oyun bu seneye damga vurmuşa benziyor. Geçtiğimiz oyunlarda olduğu gibi Artyom karakteri ile maceraya atılıyoruz. Yer üzerinde de yeni hayatların olabileceğini düşünen karakterimiz bu düşüncenin peşinden gitmeye karar veriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir